HBC Knights Bardejov pred sezónou s mládežníckymi kategóriami

2859x
12. September 2023
Venujú sa mládeži, no vlastné ihrisko nemajú
V Bardejove sa mládeži venujú aj hokejbalisti 
 
Hokejbalisti HBC Knights Bardejov sú po náročnej letnej príprave odhodlaní odštartovať novú sezónu dobrými výsledkami a peknou hrou. Počas prázdnin klub posilnili noví tréneri, ktorí budú pôsobiť v novoprihlásených družstvách.
 
Od novej sezóny budú okrem mužov na ihriskách o body bojovať aj mládežníci z kategórii U12, U14 a U18. Áčko bude naďalej pôsobiť v 3b HbL VÝCHOD. Knights budú takisto ako aj po minulé roky vypomáhať v saleziánskych kategóriách U15 a U19.
 
 
„V kategórii U14 väčšinu hráčov tvoria bývalí hráči kategórie U12. Je tam aj veľa hráčov, ktorí minulý rok v kategórii U12 nemohli nastúpiť a tak je to pre nich extraligová premiéra. Do U14 plánujeme pozvať 2-3 najlepších hráčov z kategórie U12. Kategória U18 je zložená z hráčov z bývalej saleziánskej U15 a súčasnej saleziánskej kategórie U19. Do tejto kategórie sme tiež pozvali niekoľko chlapcov z Terne, ktorí nám doplnili káder,“ ozrejmil Peter Rusnák, prezident klubu.
 
Hrať budú extraligu 
 
V novej sezóne 2023/2024 budú hrať všetky mládežnícke kategórie najvyššiu slovenskú hokejbalovú extraligu. Pri U12 a U14 je liga rozdelená na dve skupiny – východ a západ.
 
Osemnástka bude hrať celoslovenskú ligu. Čo sa týka trénerov, kategóriu U12 povedie Jozef Pavúk a Lukáš Ondeček, ktorým bude pomáhať Šimon Gutt, ktorý má extraligové skúsenosti. V kategórii U14 sú hlavnými trénermi Miroslav Niščák a Peter Rusnák.
 
V kategórii U18 sú hlavní tréneri Matúš Gmitter a František Baláž. Čo sa týka ihriska, ako sme vás už viackrát informovali, v Bardejove chýba. Doposiaľ klub trénerov a svoje zápasy hrával na ihrisku u Saleziánov na Vinbargu.
 
Sľuby ostali len sľubmi  
 
„Vďaka Saleziánom môžeme trénovať aj v roku 2023, za čo sme veľmi vďační. Na jar tohto roku sme sa snažili komunikovať s mestom o našom probléme s ihriskom. Od mesta sme k dnešnému dňu nedostali žiadnu odpoveď a tak sľuby ostali len sľubmi. Našťastie sú v našom okolí ľudia, ktorí nám v tejto veci chcú pomôcť, no viac vám k tomu zatiaľ nepoviem, kým to nebude oficiálne,“ pokračoval prezident Bardejova.
 
 
Čo sa týka dospelých, A družstvo bude bojovať v konkurencii ôsmych celkov. Nováčikom bude tím Vranov nad Topľou B, ktorého A mužstvo hrá slovenskú extraligu. „Z mužstva odišiel zo zdravotných dôvodov M. Gmitter. V novej sezóne nerátame s niekoľkými hráčmi z Popradu, ktorí nám pomáhali v minulej sezóne. V bráne ostáva naďalej Popradčan T. Jurský, no z Popradu plánujeme priviesť ešte nejaké posily. Angažovať by sme chceli aj D. Pivarníka a N. Jenčuša, ktorí s nami vyhrali titul v sezóne 2021/2022,“ dodal Rusnák.
 
Privítajú aj nové tváre 
 
Ak aj vy chcete za Bardejov hrávať, všetky informácie nájdete na sociálnej sieti https://www.facebook.com/hbcknightsbardejov.
 
Kategória U12 trénuje v utorok a vo štvrtok od 16:30, kategória U14 trénuje pod záštitou saleziánskej kategórie U15 v utorok a piatok od 15:00 Kategória U18 trénuje v utorok od 19:30 a v piatok od 16:30, každý druhý piatok v Terni.
(19:37, red)
Diskusia
Pridať komentár