Bardejovská Nová Ves sa vracia na futbalovú mapu

2583x
31. August 2023
Začínajú v najnižšej, ôsmej, lige 
Hráčom Bardejovskej Novej Vsi úvod sezóny vychádza (Zdroj: FB/SC Milenium 2000 Bardejovská Nová Ves)
 
Súčasné ŠK Milénium 2000 Bardejovská Nová Ves jestvuje od roku 1962. Počas svojej existencie klub vystriedal niekoľko názvov. Na futbalovej mape je teda Bardejovská Nová Ves už vyše 60 rokov.
 
Paradoxne, v roku keď mali prebiehať oslavy 60. výročia založenia. boli novoveský futbalisti prinútení odstúpiť z futbalových súťaží. COVID, okrem iného, postihol aj šport a tak nepremyslená a uponáhľaná reorganizácia, uskutočňovaná futbalovým zväzom, zlikvidovala futbal v mnohých tradičných baštách. V BNV A-mužstvo zaniklo a ostali len mládežníci.
 
Našťastie, v Bardejovskej Novej Vsi sú futbaloví patrioti a bez futbalu dlho nevydržali. Skupina ľudí, okolo bývalého futbalistu Partizána a BNV, Mária Jančošeka vrátila ŠK Milénium na futbalovú mapu. Dôležité je tiež materiálne a finančné zabezpečenie klubu. To zabezpečujú páni Maxin a Kánsky a ich firmy.
 
Samozrejme, že Milénium muselo nastúpiť v najnižšej futbalovej súťaži. V našom okrese je to novovzniknutá 8. liga. Vstup ŠK do tohto ligového ročníka je vskutku excelentný. Novovešťania vyhrali prvé dva zápasy (Hertník 6:1, Poliakovce 7:2). So šiestimi bodmi a skóre 13:3 vedú tabuľku.
 
Na súpiske BNV sa objavujú predovšetkým bývalí hráči tohto klubu. Strelecky sa dačí najmä Máriovi Macečkovi. Ten, v úvodných dvoch zápasoch, strelil 6 gólov. Výsledky naznačujú, že ŠK Milénium je adeptom na postup do vyššej súťaže. Bude to ešte dlhá cesta, ale v mestskej časti Bardejova by sa radi vrátili na pozície, ktoré pred rokom opustili.
(14:10, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár