Závesné svietidlá do izieb v štýle mid-century modern – niekoľko návrhov

974x
08. August 2023
Závesné svietidlá do izieb v štýle mid-century modern – niekoľko návrhov
 
Interiéry v štýle mid-century modern vzdávajú hold interiérovému dizajnu zo 40., 50., 60. a 70. rokov 20. storočia. Nenájdete v nich veľa vychytávok ani nepotrebných čačiek. Úlohu dekorácie plnia praktické a výrazné doplnky, medzi iným závesné svietidlá.
 
Nech sa páči – tu je zopár dizajnových závesných svietidiel do obývačky so staro-modernou dušou.
 
Štýl mid-century modern – história a typické vlastnosti
 
Štýl mid-century modern prvýkrát zadefinovala v 80. rokoch 20. storočia americká spisovateľka Cara Greenbergová. Vo svojej knihe o dizajne opísala jeho formy v rokoch 1945 až 1969. Po vojne mnohí nemeckí umelci emigrovali do USA a zmenili tu svoj prístup k interiérovému dizajnu. Začali sa zameriavať na jednoduchosť a praktickosť usporiadania. Do módy sa dostali minimalistické, ale zaujímavé a farebné interiéry s kvalitným a funkčným vybavením. Kraľovali v nich ušľachtilé materiály: tmavé drevo a vyberané kamene. Do miestností vpustili veľké množstvo prirodzeného svetla. Nechýbali elegantné stropné svietidlá ani nástenné svietidlá s tienidlami aerodynamických tvarov.
 
Aké závesné svietidlá si vybrať do obývačky v duchu mid-century modern?
 
Obývačková lampa mid-century modern by mala byť ústredným bodom miestnosti, má sa výrazne vynímať na pozadí tlmených farebných odtieňov. Dajte prednosť modelom vyrobeným z najkvalitnejších materiálov, v zaujímavom geometrickom tvare, napr. vo forme visiacej gule. Určite sa oplatí prezrieť si závesné svietidlá v ponuke agatanabytok.sk. Agata je známa poľská nábytková značka. Zákazníci jej niekoľkých desiatok kamenných predajní oceňujú profesionálny servis a poradenstvo a v internetovom obchode sa tešia mimoriadne širokému sortimentu výrobkov od domácich i zahraničných výrobcov, a samozrejme tomu, že všetky nákupy vybavia bez potreby vychádzania z domu.
 
Do obývačky si môžete zvoliť aj elegantné závesné svietidlá s chrómovou alebo medenou povrchovou úpravou alebo s prvkami z prírodného dreva. Mid-century modern je ideálnym trendom pre milovníkov interiérových experimentov a eklektických kombinácií. Dizajny z rôznych období tu nachádzajú spoločnú reč.
 
Luxusné a fascinujúce svietidlá do obývacej izby dobre poslúžia aj ako nápadné svietidlá do kúpeľne. Samozrejme, za predpokladu, že si vyberiete modely s požadovanou triedou tesnosti alebo svietidlá zavesíte v tzv. suchých zónach.
  • Závesné svietidlo so sklenenými guľami
Zlatočierna konštrukcia, guľovité tienidlá z číreho skla, ozdobné žiarovky a geometrický tvar – vítame ťa, mid-century modern!
  • Závesné svietidlo – chrómová alebo medená slza
Závesná lampa s jednoduchým, ale zaujímavým a elegantným tvarom do mid-century modern senzačne zapadá. Tento trend miluje medené a chrómové doplnky.
  • Závesné svietidlo so zlatočiernými dekoračnými prvkami
Závesná lampa s racionálnou estetikou, s tromi svetelnými zdrojmi. Je vyrobená z kovu nalakovaného na čierno a doplnená zlatými ozdobnými detailmi. Ideálne sa bude vynímať vo svetlých a priestranných aranžmánoch mid-century modern.
  • Ručne maľovaná závesná lampa v starom štýle
V interiéroch štýlu mid-century modern sa bude skvele prezentovať závesná lampa v starom štýle. Ide o model s jednoduchým kovovým tienidlom a imitáciou starnutia, obohatený o drevené a kovové dekoratívne prvky.
 
Na záver
 
Štýl mid-modern century sa síce neteší takej popularite ako trend moderný alebo škandinávsky, ale má nepochybne rad svojich oddaných fanúšikov. Je skvelým interiérovým námetom pre milovníkov funkčných nadčasových a originálnych aranžmánov. Požadovaný efekt pomáhajú dosiahnuť rôzne doplnky – vrátane závesných svietidiel. Vyberte si užitočné produkty so zaujímavou kombináciou rôznych farieb a textúr. Rozhodnite sa pre závesné svietidlá s výrazným dizajnom, vyrobené z najkvalitnejších materiálov. Veríme, že sa vám medzi uvedenými návrhmi podarilo do vášho interiéru nájsť ideálne závesné svietidlo v štýle mid-century modern.
(19:51, i)
Diskusia
Pridať komentár