Ako bude vyzerať kabína Partizána v novej sezóne?

2484x
04. August 2023
Kto ostal a kto odišiel? 
Bardejovčania sa v prvom kole stretnú s TU Košice 
 
Letná prestávka je krátka a tak tréner Rastislav Kica a jeho realizačný tím veľa času na prípravu mužstva pre jesennú časť treťoligového ročníka 2013/24 nemali. V mužstve došlo k niekoľkým zmenám.
 
Odchody 
 
Z Bardejova odišli Saveliy Somov - 23 rokov (SDUShOR Zenit St. Petersburg, ŠK Milénium BNV, Tesal Stropkov, Partizán Bardejov ) - RSC Hamšík Academy, Ján Čikoš Pavličko - 33 rokov (Partizán Bardejov, Svidník, Košice - Krásna, Skalica, Partizán Bardejov) - TJ Hviezda Lopúchov, Vladimír Pyda - 28 rokov (Čirč, Bardejov, Šarišské Michaľany, Lipany, Tatran Prešov, Bardejov) - TJ Družstevník Čirč, Marko Lukáč - 30 rokov (Partizán Bardejov, Legia Waršava, Ružinná, Podbrezová, Zvolen, Liptovský Mikuláš, Pohronie, Poprad) - OFK SIM Raslavice a Ľubomír Pangrác Piter - 25 rokov (Bardejov, BNV) - OFK SIM Raslavice (v OFK hrával už na jar).
 
 
Ide prevažne o hráčov, ktorí tvorili kostru základnej zostavy Partizána. Chýbať bude najmä skúsený 33- ročný gólman Ján Čikoš-Pavličko, Vladimír Pyda a kanonier Savelyi Somov. Týchto hráčov bude veľmi ťažké nahradiť.
 
Káder Partizána ešte nie je uzatvorený. Prestupový poriadok už neumožňuje prestupy. Do 30.9. však ešte možno uskutočniť „prestupy s obmedzením“ (hosťovania), takže ďalšie zmeny ešte môžeme očakávať. 
 
Ostali 
 
Svoje účinkovanie v Partizáne zatiaľ potvrdili: Peter Súkovský - 19 rokov, brankár (Soľ, Vranov, Michalovce, Humenné, Trebišov, Bardejov), Marek Varešinský - 22 rokov, brankár (Bardejov, Gerlachov, Bardejov), Jakub Štefančin - 21 rokov (Bardejov, Prešov, Parma Calcio, Dukla Praha, Bardejov, mládežnícky reprezentant), Dávid Kuhajdík - 18 rokov (Bardejov, Podbrezová, Prešov, Bardejov), Timotej Petrišák - 20 rokov (Bardejov, Dunajská Streda, Petržalka, Bardejov), Juraj Kuhajdík - 38 rokov (Solivar, SNV, Stará Ľubovňa, Prešov, Vranov, Bardejov, Ružomberok, Sulmingen, Palárikovo, Sv. Jur, Trebišov Giraltovce, Svidník, Raslavice, Gerlachov, BFC, Orlík, Bardejov), Daniel Garcia Alzate - 20 rokov (Molino Viejo, Bardejov).
 
 
Varešinský, D. Kuhajdík a Petrišák sú odchovancami Partizána. Aj Štefančin s futbalom v Bardejove začínal. Nepobudol však dlho a odišiel do Tatrana Prešov. Jakub bol mládežníckym reprezentantom SR a niekoľko rokov strávil v Talianskom Parma Calcio.
 
Zaujímavá situácia vznikla príchodom dvojice Juraj a Dávid Kuhajdíkovci. Ide o otca a syna a tak Bardejov bude mať v lige unikát, keď na ihrisku v drese A-mužstva uvidíme túto „rodinnú“ dvojicu. Ťažko povedať či sa v Partizáne niečo také už udialo. V posledných dvadsiatich rokoch však určite nie.
 
Z hráčov, ktorí v Partizáne zostali sa do prípravy už zapojili aj zranení Miroslav Hanuščák a Šimon Kukulský. Na Andreja Stolárika si ešte budeme musieť chvíľku počkať. Momentálne je v zahraničí.
 
Partizáni mali hrať úvodný zápas doma so Stropkovom. Súťaž však prelosovali a prvým súperom Partizána bude TU Košice (sobota 5.8. o 17:00 hod.). Plánovaná bola generálka so Starou Ľubovňou. Tá však musela ustúpiť prvému kolu Slovenského pohára. Treťoligista v ňom zdolal Gaboltov (na jeho ihrisku) 1:9.
 
1. kolo SP 
TJ Busov Gaboltov – Partizán Bardejov BŠK 1:9 (0:3) 
Góly: Štefančin 4, N. Lukáč 2, Kmec, Šott po 1, vlastný – Bajus,
rozhodovali Vrábel, Šmajda, Horochonič, bez kariet, (v 82. minúte nepremenil Partizán PK), 280 divákov
 
Gaboltov: Mašlej - Pillár, Javorský, D. Javorský, Mikolaj (79. Peter. Javorský), R. Javorský, Harbaľ (76. Sivák-Ferenc), Macečko (51. Sentivani), Knap (51. Vanta), Vasiliak, Bajus, Pavol Javorský
 
Bardejov: Súkovský, Hanuščák (62. Alzate), Elexa, Petrišák, D. Kuhajdík, Štefančin (62. Pivovarský), Kmec, Lukáč, Šott, J. Kuhajdík (62. Grimaldi), Berecký
(15:17, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár