Tipy, ako si urobiť chemický peeling doma

1070x
31. Júl 2023
Tipy, ako si urobiť chemický peeling doma
Ako na to? 
 
Chemický peeling je jednou z najúčinnejších metód na omladenie a zlepšenie vzhľadu pokožky. Je to postup, pri ktorom sa aplikujú kyseliny na pokožku, čo spôsobí odstránenie odumretých buniek a obnovu zdravej pokožky.
 
Ak zvažujete, že si urobíte chemický peeling doma, tu je niekoľko tipov a informácií, ktoré by ste mali mať na pamäti.
 
Návod, ako si urobiť chemický peeling svojpomocne
 
Chemický peeling má mnoho výhod. Okrem toho, že odstraňuje odumreté časti na pokožke, zlepšuje pigmentáciu, zmierňuje jemné vrásky a jazvy a pomáha v zúžení pórov. Pokiaľ však nie ste profesionál, je treba postupovať opatrne.
 
1. Vyberte si vhodný typ peelingu
 
Zistite, aký typ peelingu je najvhodnejší pre váš typ pokožky. Chemický peeling sa líši aj od toho, aké výsledky chcete dosiahnuť. Existujú 3 typy peelingov, a to povrchový, stredný a hlboký peeling. Pre začiatočníkov sú vhodné povrchové peelingy s nižšou koncentráciou kyseliny.
 
2. Pripravte si pokožku
 
Dôkladne si očistite pokožku pomocou jemného mydla alebo čistiacej emulzie a dôkladne ju osušte. Na takto vopred pripravenú a vyčistenú pokožku môžete aplikovať chemický peeling.
 
3. Aplikujte chemikálie
 
Postupujte podľa pokynov na obale a aplikujte chemickú zlúčeninu na pokožku tváre alebo inej oblasti tela. Vyhnite sa oblasti očí a úst.
 
 
4. Nechajte kyseliny a peeling pôsobiť
 
Aby bol chemický peeling účinný, je potrebné dodržať správnu dobu pôsobenia. Doba pôsobenia závisí od konkrétneho produktu. Dôkladne si prečítajte pokyny a nechajte kyseliny pôsobiť na pokožke požadovaný čas. Neodporúčame však nechať peeling pôsobiť dlhšie, než je uvedené na obale.
 
5. Neutralizujte chemikálie
 
Po uplynutí času uvedenom v pokynoch použite neutralizačný prostriedok, ktorý vám bol dodaný spolu s peelingom, aby ste zastavili proces pôsobenia chemikálií.
 
6. Opláchnite pokožku
 
Po aplikácii neutralizátora si dôkladne opláchnite pokožku čistou vodou a jemne ju osušte.
 
7. Aplikujte hydratačný krém
 
Na zmiernenie možného podráždenia pokožky aplikujte jemný hydratačný krém, ktorý pomôže udržať pokožku hydratovanú.
 
Chemický peeling – jednoduchý spôsob, ako mať dokonalú pleť
 
Je dôležité si pamätať, že chemický peeling môže byť agresívnejší, a preto pri jeho aplikovaní musíte byť opatrní. Pred aplikáciou si pokojne vyskúšajte test na malej časti tela, aby ste zistili, ako vaša pokožka na peeling reaguje. Po chemickom peelingu bude vaša pokožka citlivá, a preto by ste sa mali vyhnúť priamemu slnečnému žiareniu. Aby ste ochránili svoju pokožku, používajte denný hydratačný krém a krém s vysokým SPF. Upozorňujeme, že výsledky chemického peelingu však nemusíte spozorovať ihneď. Niekedy je potrebné tento proces zopakovať viackrát alebo použiť vyššiu koncentráciu kyselín. Ak si nie ste s výberom peelingu istí, vyhľadajte radu od odborníka – dermatológa.
(22:00. i)
Diskusia
Pridať komentár