VIDEO | Košice po návrate do ligy bodovali so Slovanom

1917x
30. Júl 2023
Skvelá atmosféra v Košiciach
Hodnotenie zápasu z pohľadu trénerov 
 
Cenným remízovým výsledkom s majstrovským Slovanom Bratislava sa do najvyššej slovenskej futbalovej súťaže po ôsmich rokoch vrátili futbalisti FC Košice. Duel Niké ligy sa vo vypredanej Košickej futbalovej aréne skončil bez gólov.
 
Úvodný duel sezóny sa začal svižne. Hosťujúci Lichý v 2. minúte vyslal prvý pokus vedľa Kirovej žrde a Marcelli o dve minúty neskôr už prvýkrát trafil aj priestor domácej brány.
 
O prvý košický pokus sa v 6. minúte postaral Pačinda. Jeho strela spoza šestnástky preverila Borjana, ktorého onedlho museli po strete s exslovanistom Medvedom ošetrovať.
 
Opora Slovana napokon mohla v hre pokračovať a už o chvíľu bol opäť v permanencii pri Faškovom zakončení.
 
 
Ďalšiu nebezpečnú akciu predviedli slovanisti v 21. minúte, keď sa Lichý presadil cez obrancov, vystrelil ale nad bránu. Vzápätí Mizerák dobrým defenzívnym zákrokom nedovolil v poslednej chvíli zakončiť v dobrej pozícii Zmrhalovi.
 
V 33. minúte vyrobil veľkú chybu pri rozohrávke kapitán Pačinda, výborným zákrokom ale domácich podržal brankár Kira. V závere polčasu si na Faškov rohový kop dobre nabehol nekrytý Krivák, no na presné zakončenie mu vo výskoku chýbalo pár centimetrov.
 
Ako posledný mal v prvom polčase gólovú šancu na kopačke hosťujúci Abdul Malik, ale nenamieril presne, a tak sa úvodné dejstvo skončilo bez gólov.
 
Košičania majú vysoké očakávania 
 
Úvodná polovica druhého polčasu gólovú šancu ani na jednej strane nepriniesla. O atmosféru sa tak na vypredanom štadióne starali najmä fanúšikovské tábory na oboch stranách, ktoré okrem povzbudzovania vytasili aj pyrotechniku.
 
Na prvú, hoci nie presnú strelu, si diváci museli počkať až takmer do 70. minúty. Striedajúci Tolič ale bránu prestrelil. Hosťom striedania pomohli a v záverečnej časti prebraqli aktivitu.
 
V 72. minúte domáca obrana pozabudla na úplne voľného Abdula Malika, ten ale v ťažkej pozícii nedokázal hlavou presne zakončiť.
 
O pár sekúnd spálil tutovku Tolič, ktorý sa po narážačke ocitol osamotený pred Kirom, no loptu zatočil vedľa domácej brány. Slovan stupňoval svoj tlak a o ďalšie zakončenie sa postaral Marcelli, Kira však bol opäť na mieste. Vzápätí ho vystrašil Gallovič odkopom na bránu.
 
 Hodnotenie zápasu z pohľadu hráčov
 
Po následnom rohu sa Košice závaru ubránili, hoci situáciu v pokutovom území kontroloval po zásahu systémom VAR aj hlavný rozhodca Očenáš, ktorý ale nechal pokračovať v hre.
 
Ďalšiu hosťujúcu šancu mal Barseghyan, spoza pokutového územia tesne minul súperovu bránu. Vzápätí pohrozili aj domáci, na Faškov nebezpečný center ale Medved nedosiahol. Zmenu skóre už neprinieslo ani sedemminútové nadstavenie, a tak si nováčik súťaže s majstrom body podelili.
 
1. kolo Niké ligy: FC Košice - ŠK Slovan Bratislava 0:0
ŽK: Qose, Medved, Gallovič - Agbo, Lichý, 5836 divákov.
 
Košice: Kira - Golikov, Krivák, Šindelář, Mizerák - Qose (71. Gallovič), Greššák - Pačinda (90+7. Sovič), Faško (90. Sagna), Turčák (90. Petrák) - Medved
 
Slovan Bratislava: Borjan - Blackman (72. Pauschek), Križan (80. Savvidis), Wimmer, Vojtko - Agbo (66. Tolič) - Kucka, Lichý - Zmrhal (71. Barseghjan), Abubakari, Marcelli (80. Zuberu)
(7:18, red, foto: FC Košice/Šimon Pavlišin Photography)
Diskusia
Pridať komentár