Výborné futbalové kempy v Gerlachove i Bardejove

1894x
25. Júl 2023
Deti si prišli na svoje 
Kemp v Gerlachove
 
S futbalovými kempmi akoby sa vrece roztrhlo. Len v našom okrese ich prebehlo a ešte prebehne niekoľko.
 
Futbaluchtivé deti cestujú niekedy až do Žiliny, aby okúsili, ako to je vo veľkom futbale. Podstatné je však to, že v Bardejove i v okrese sú kempy vysoko profesionálne organizované už roky a často to, čo za veľa peňazí hľadáme vo svete máme doma priamo pod nosom.
 
V poslednom období prebehli kempy v Bardejove a Gerlachove. Ich úlohou bolo nielen popracovať na skvalitnení futbalového kumštu u ich účastníkov, ale aj touto formou poďakovať rodičom za to, že svoje ratolesti zverili, počas celého roka do rúk trénerov týchto klubov, s trénermi úzko spolupracujú a deti výrazne podporujú. Rovnako kluby im chceli pomôcť s umiestnením detí počas letných prázdnin.
 
V Bardejove prebehli kempy dva. Ten prvý bol menší a zúčastnilo sa na ňom len 17 detí. Na druhý ich zavítalo už 38. Pod vedením trénerov na čele s Petrom Hopkom si užili nielen tréningové nasadenie, ale aj hry a súťaže. Bardejov má, v týchto horúčavách, jednu obrovskú prednosť a tou je kúpalisko. Aj toto bolo deťom kedykoľvek k dispozícii.
 
Kemp v Bardejove 
 
V Gerlachove stavili na skúsenosť. V kempe ako tréneri účinkovali dve kondičné trénerky Danka Stoláriková a Slavka Muzeláková. O futbalovú stránku sa starali Ľuboš Trudič (ten zároveň zabezpečoval bezproblémový chod kempu ako hlavný organizátor), Peter Frický, Peter Cingel a Marek Varešinský.
 
Stoláriková, Muzeláková, Frický a Cingel neskôr Hopko a Kurty, pod gesciou vtedajšieho šéftrenéra mládeže Jaroslava Belejčáka, stáli pri zrode tejto myšlienky v našom okrese a boli to práve oni, ktorí organizovali pred rokmi (ešte vo farbách Partizána) prvý kemp v okrese a prakticky založili túto tradíciu. V Gerlachove (konečne ako každý rok) boli dušou kempu vyštudované telocvikárky Danka a Slavka.
 
Tréneri na kempe v Gerlachove. Zľava: Ľuboš Trudič, Danka Stoláriková, Peter Cingel, Slavka Muzeláková, Marek Varešinský, Peter Frický 
 
Trénerka „Danka“ je nevyčerpateľnou studnicou hier, súťaží, zábavných cvičení a iných aktivít pre deti. Trénerka „Slavka“ (tiež telocvikárka) jej skvele sekundovala. Pani trénerky spolu spolupracujú už roky a na ich práci to vidieť. Ich skoro dvojhodinové bloky na začiatku každého dňa vyvolávali u detí skvelú náladu. O to ľahšie to mali futbaloví tréneri, ktorí predsa len na deti mali vyššie nároky.
 
Spestrením bol výlet do košickej ZOO. Prekvapivo najžiadanejším zvieraťom nebola pýcha tejto záhrady, tučniaci, ale kapibara.
 
Preťahovanie lanom vyhrali tí menší 
 
Na záver prebehlo už tradičné preťahovanie lanom medzi deťmi a rodičmi a rovnako tradične v ňom zvíťazili tí menší. Vyzerá to tak, že všetky podujatia splnili svoj účel. Vysmiate, unavené a spotené deti, spokojní rodičia, unavení, ale rovnako spokojní tréneri (tí boj s deťmi o to, kto koho viac uťahá pravidelne prehrávajú) boli výsledkom, ktorý od týchto podujatí všetci očakávali. (poznámka autora: Gerlachovčanov čaká ešte druhý turnus, ale o tom nabudúce.)
(13:29, dsh)
Diskusia
Pridať komentár