Výstavné priestory Oddelenia kultúry opäť ožili

862x
07. August 2020
Výstavné priestory Oddelenia kultúry opäť ožili. Po dlhšej prestávke, ktorá bola spôsobená mimoriadnou situáciou spojenou s koronavírusom, mohli priaznivci umenia podporiť vernisáž výstavy kyjevskej maliarky Natálie Studenkovej. Umelkyňa momentálne žije s rodinou v Košiciach. Od jej poslednej návštevy Bardejova uplynulo už osem rokov.
 
„Svoju tvorbu predstavujem v Bardejove už druhýkrát. Bola som tu dávno, naposledy v roku 2012. Teraz po korona kríze mám premiéru. Vo vašom meste sa cítim veľmi dobre,“ uviedla autorka výstavy Akvarelová nálada Natália Studenková.
 
Umelkyňa svoje diela prezentuje nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. V jej tvorbe dominuje hra s akvarelom, prostredníctvom ktorého vyjadruje svoje emócie a nálady. Maliarka pohotovo reaguje aj na súčasné spoločenské fenomény.
 
„Hlavnou témou mojej tvorby je príroda, ekológia a historické pamiatky. Veľmi rada maľujem aj staré mestá – Bardejov, samozrejme tiež Košice a Kyjev, niečo som doniesla z Ukrajiny. Ďalej zobrazujem krajinky, more i ženské nahé telo. Inšpirovala ma aj moderná doba, mám tu niekoľko pandemických obrazov,“ priblížila Studenková.
 
Na príprave výstavy autorka pracovala takmer päť rokov. Najdlhšie sa venovala práve zobrazeniu ženských aktov, ktoré chcela prepracovať do detailu.
 
„Teraz to mám všetko v jednom priestore. Je to pre mňa také inšpirujúce, pretože bežne nevidím všetky obrazy spolu,“ uzavrela Studenková.
 
Maliarka adresovala mestu vrúcne poďakovanie za možnosť prezentovať svoje diela a verí, že sa budú Bardejovčanom páčiť. Všetky obrazy sú predajné, záujemcovia ich môžu obdivovať do konca augusta.