VIDEO | Netradičný šport Aquathlon na Základnej škole Wolkerova

1650x
11. Júl 2023
Netradičné športové podujatie.
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Aquathlonu sa zúčastnilo osem základných škôl.
 
„Ide o prvý ročník a veríme, že nie o posledný, pretože vychytáme nejaké tie muchy a veríme, že sa budeme len zdokonaľovať a deti privítajú účasť na takýchto pretekoch,“ povedala Slavka Muzeláková.
 
Občianske združenie Aqua sport academy Aquathlon je šport, ktorý pozostáva z dvoch disciplín – z plaveckej a bežeckej časti. Súťažiaci boli rozdelení podľa rokov narodenia, na základe kritérií Slovenskej Triatlonovej únie. Ako každý šport, aj tento má svoje pravidlá.
 
Minimum bolo 25 m plávania a maximum 50 metrov (Zdroj: Ahoj.TV)
 
„Pokiaľ ide o objemy, ktoré sme mali tu, v tejto súťaži, tak boli značne zredukované oproti tým, ktoré sú bežne vyhlasované Slovenskou triatlonovou úniou, čiže minimum bolo 25 m plávania a maximum 50 metrov,“ priblížil plaveckú časť Albert Balog, rozhodca a spoluorganizátor. „Bežecká časť, pre tých najmenších, 180 metrov a potom pre tých starších, to znamená od tých 12 rokov je 300 – 600 metrov,“ vysvetlil Balog.
 
Žiaci súťažili v štyroch individuálnych disciplínach i v skupinovej štafete. Každý jeden sa snažil ísť na maximum a podať čo najlepší výkon.
 
 
Súťažiaci sa snažili podať najlepší výkon (Zdroj: Ahoj.TV)

„Cítim sa výborne a som rád, že som tu mohol byť, a že sa mi dnes tak podarila dnešná súťaž. V behaní tu boli veľmi dobrí chlapci. Toho som sa trošku obával, ale udržal som si náskok,“ prezradil Filip Bernár, súťažiaci.
 
„Cítim sa veľmi dobre. Získal som tretie miesto a veľmi sa mi tu páči,“ prezradil svoje pocity jeden zo súťažiacich, Mário Micheľ.
 
„Som unavený, ale dal som to a som spokojný so svojím výkonom,“ zdôveril sa súťažiaci Tomáš Beňa.
 
V kategórii A sa z prvenstva tešil Adam Soušek, v  kategórii medzi dievčatami Petra Hnidenková a medzi chlapcami Timotej Kopas, v Céčku Jakub Konfederák a v kategórii D medzi dievčatami bola najrýchlejšia Nikol Knapová a medzi chlapcami Filip Bernár. V štafete sa z celkového triumfu tešili žiaci zo Základnej školy Wolkerova a to v plávaní Filip Bernár a v behu Lukáš Fecko.
(9:15, red.)
Diskusia
Pridať komentár