Vaši domáci miláčikovia si zaslúžia to najlepšie krmivo

963x
17. Jún 2023
Vaši domáci miláčikovia si zaslúžia to najlepšie krmivo
(Zdroj: mikitiger / stock.adobe.com)
 
Nie nadarmo sa hovorí, že pes je doslova členom rodiny. Často aj tí, ktorí boli najprv proti príchodu psíka do domácnosti, neskôr tvrdia, že by nikdy nemenili, a rýchlo si vytvoria vzťah k novému domácemu miláčikovi. Starostlivosť o psa je však aj o zodpovednosti, nie je to len o zábave a radosti.
 
Aj v tomto prípade sa to odvíja od stravy
 
Možno nebude žiadnym veľkým prekvapením, ak skonštatujeme, že rovnako ako pri nás, tak aj pri psíkovi a jeho zdraví sa veľa vecí odvíja od stravovacieho režimu. Už sú dávno preč časy, keď medzi ľuďmi prevládalo presvedčenie, že pes zje čokoľvek. Vonkoncom to nie je pravda. Aj naši domáci miláčikovia potrebujú pestrú a vyváženú stravu. Vhodné krmivo pre psov by malo obsahovať živiny, prospievajúce zdravému vývoju psíka. Často sa jedná napríklad o vhodne zvolenú a vyváženú kombináciu rôznych druhov mäsa, na ktorom si psíci vedia naozaj pochutiť.
 
Granule či konzervy pre psov
 
Samozrejme, krmivo pre psov môže mať rôznu formu či zloženie. Najrozšírenejšie sú granule pre psov a konzervy pre psov, ktoré sú mimoriadne obľúbené. Granule a konzervy sa pochopiteľne líšia. Napríklad pre psov s veľmi citlivým zažívaním a špecifickým stravovacím režimom sú vhodnejšie granule. Konzervy s mäskom zase dokážu zasýtiť a potešiť chuťové bunky našich domácich miláčikov. Ak však mal váš psík nejaké zažívacie ťažkosti, je vždy dobré formu krmiva konzultovať s veterinárom.
 
Zaslúžia si to najlepšie
 
Vášmu psíkovi by ste mali dopriať to najlepšie v podaní kvalitného krmiva. Od neho sa totiž odvíja veľa ďalších vecí v rámci správnej starostlivosti o vášho psíka. V súčasnosti je z pohľadu zákazníkov výhodné, že dokonca už aj psie krmivá si viete pohodlne a rýchlo zaobstarať aj prostredníctvom internetových obchodov. Takže aj keď nemáte v blízkom okolí klasický obchod s krmivami, nemusíte vďaka e-shopom vôbec zúfať. 
(12:42, i) 
Diskusia
Pridať komentár