Svidník nedal Bardejovu šancu, za domácich nastúpili aj Prešovčania

1962x
15. Máj 2023
Tri body ostali vo Svidníku
 
Trénerom domácich je bardejovský odchovanec, dlhoročný hráč a kapitán Partizána, Vladislav Palša. Kapitánsku pásku nosí Ján Ducár. Aj ten v Bardejove hrával (2015-2018).
 
V zápase diváci videli aj ďalších bývalých hráčov Partizána. Tí dnes obliekajú dres Tatrana Prešov a prišli svojej „farme“ pomôcť.
 
Pred zápasom boli domáci na 10. mieste s 29 bodmi. Partizán ôsmy a mal o desať bodov viac. Vyzerá to tak, že z 3. ligy, skupiny východ, vypadne len jeden celok a tak sa oba kolektívy o treťoligovú budúcnosť obávať nemusia.
 
Na výkon svojho mužstva bolo zvedavých množstvo fanúšikov Partizána a tak na tribúne svidníckeho štadióna bolo možno viac Bardejovčanov ako domácich. Odchádzali však sklamaní.
 
 
Výkon futbalistov z metropoly Horného Šariša nemožno označiť ináč ako katastrofický. Deravá obrana, nejestvujúci stred poľa, vpredu osamelý Marko Lukáč.
 
V mužstve evidentne nič nefunguje
 
Tréner Kica má úlohu čoraz ťažšiu. Musel sa tentoraz zaobísť bez vykartovaného Bereckého a tak nájsť optimálnu zostavu sa javí ako neriešiteľný problém.
 
 
Naopak domáci tentoraz stavili na posily z Tatrana Prešov. Vynikal najmä ex-bardejovčan Ivanko – Macej. Ten bol všade a pri všetkom a Bardejovčania ho nedokázali eliminovať. Od úvodu boli Svidníčania lepší. Vypracovali si niekoľko šancí a dali aj gól. Ten však pre ofsajd neplatil.
 
Partizáni počas zápasu ukázali dva dobré momenty
 
Ten prvý bol, keď N. Lukáč trafil brvno brány FK. Domáci však stále diktovali tempo hry, Ivanko – Macej hýril aktivitou i futbalovými myšlienkami a tak Svidníčania neustále ohrozovali bránu hostí. V 39. minúte sa po spolupráci s Ivankom – Macejom presadil Ivanecký a do šatní sa išlo s jednogólovým rozdielom.
 
Ani druhý polčas nebol pre Partizánov lepší. Domáci dobíjali jeho bránku, chaotická defenzíva s ťažkosťami odolávala. V 58. minúte prišiel ďalší dobrý moment Partizána. Marko Lukáč po otočke pekne vystrelil, mieril však tesne vedľa.
 
O chvíľu neskôr Bardejovčanov podržal Sobek. V 66. minúte si Ivanko-Macej a spol. zahrali v šestnástke Partizána bago. Na konci akcie bol Tokár a poistil tri body pre 1. FK.
 
1. FK Svidník – Partizán Bardejov BŠK 2:0 (1:0)
Góly: 39. Ivanecký, 66. Tokár
Rozhodovali: Gorel, Fedák, Capík. ŽK: Kuhajdík – Batista Da Silva. 350 divákov
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Sobek – Hanuščák, Somov, Kmec, Batista Da Silva, Elexa, N. Lukáč, Šott, M. Lukáč (73. Zamborský), Stachura (46. Grimaldi), Stolárik
(16:09, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár