Ako prakticky a prehľadne uložiť knihy v domácnosti? Využite šikovné regály

1121x
28. Apríl 2023
Ako prakticky a prehľadne uložiť knihy v domácnosti? Využite šikovné regály
Ilustračná foto (Zdroj: Pixel-Shot / Shutterstock.com)
 
Knihomoli majú jeden zásadný problém, ktorý ich zvykne trápiť – poväčšine nemajú dostatok miesta na svoje knihy. Samozrejme, žiadnu z nich nechcú predať alebo niekomu podarovať. Knihy sa pomaly kopia, takmer v každej miestnosti v dome. Sú doslova všade. Aj vy už strácate inšpiráciu, kde a ako knihy uložiť? Našťastie pre vás máme niekoľko nápadov na to, ako efektívne využiť knižné regály.
 
Mať doma veľkú knižnicu je snom každého milovníka kníh. Nie každý má však doma priestor na to, aby si vyhradil celú jednu miestnosť pre knihy. Niekedy je problém nájsť aj jednu voľnú stenu. Vtedy treba dobre rozmýšľať a premyslieť si každý priestor. Poznáme aj rôzne praktické knižnice a regály, ktoré nezaberajú veľký priestor, môžete ich zavesiť na stenu či využiť na oddelenie priestoru medzi miestnosťami bytu.
 
 
Aké moderné knižnice a regály viete šikovne využiť na ukladanie svojich kníh?
  • Vysoký úzky regál, ktorý nezaberie veľa miesta
 Úzke a vysoké regály sa hodia do menších priestorov, kde len ťažko nájdete miesto pre klasickú priestrannú knižnicu. Naň vám skutočne netreba veľa miesta. Ak máte veľa kníh, môžete takéto úzke regály dať do viacerých miestností v dome, pričom vždy zaberú len úzky priestor popri stene. Regály dnes už zoženiete vo viacerých farbách, preto ich vždy môžete prispôsobiť dizajnu miestnosti.
  • Optické predelenie priestoru
Niektoré štvorcové regály, ktoré sa dajú vedľa seba ľubovoľne naskladať, veľa ľudí využíva aj na predelenie miestností, napríklad jedálne od obývačky. Do týchto štvorcov, symetrických alebo asymetrických, viete poukladať skutočne veľa kníh. Na takýto regál však potrebujete viac priestoru.
 
Na druhej strane, ak však nemáte v byte toľko priestoru, odporúčame vám kúpiť si regál zložený zo štyroch štvorcov a zavesiť ho na stenu. Ideálne a hlavne praktické riešenie.
  • Multifunkčný drevený regál na knihy i dekorácie
Veľké drevené, niekoľko poličkové regály patria stále medzi tie najobľúbenejšie. Dôvodom je aj to, že sa do nich zmestí omnoho viac než len knihy. Ak vám teda zostane priestor, do regálu môžete uložiť aj iné dekorácie, napríklad rastliny v kvetináčoch alebo peknú vázu či rámik s obrazom.
 
Dajte domov svojim knihám a nebudete ľutovať, keď im vytvoríte nový priestor. Knihy sa nebudú kopiť na zemi a na plnú a pekne zorganizovanú knižnicu sa bude radosť pozerať. 
(11:23, i) 
Diskusia
Pridať komentár