Fričkovce inkasovali od Bardejova päť gólov, ako vyzerajú nižšie futbalové súťaže?

1998x
27. Apríl 2023
Kto postúpi a kto naopak poputuje o súťaž nižšie?
Zo zápasu Bardejov - Fričkovce 
 
Futbalisti BFC Bardejov v ďalšom kole privítali Fričkovce. Domáci boli pred zápasom druhí (21 bodov) a na vedúci Kľušov strácali dva body. Ich súper figuroval na piatom mieste (14).
 
Fričkovce majú mladé a kvalitné družstvo doplnené niekoľkými skúsenými futbalistami. Mali aj prvú veľkú šancu, ale gól nepadol. Skúsení futbalisti BFC prevzali iniciatívu a strieľali gól za gólom.
 
Objektívne treba povedať, že skórovať mohli aj hostia, ale koncovka bola žalostná. Prvý gól strelil nestarnúci František Šott. Nádherná strela zo štandardky skončila za Fertáľovým chrbtom.
 
 
Ten o chvíľu neskôr neudržal Valkučákovu strelu a Salamon loptu dopravil do brány. V druhej časti hry tempo opadlo, ale skúsenosť domáceho mužstva sa presadzovala aj naďalej. Postupne pridávali góly Bučko a dvakrát sa presadil Pillár. Víťazstvo BFC znamená, že Bardejovčania aj naďalej bojujú o titul majstra okresu.
 
BFC Bardejov – FK ŠK Fričkovce 5:0 (2:0)
Góly: Pillár 2, Šott, Salamon, Bučko
Rozhodovali: Zamborský, Harčár, Gmitter. ŽK: Hopko – N. Katrinič, E.Iľko. 50 divákov
Zostava BFC: Ivančo-Pillár, Didik, Gerčák, Valkučák, Hopko (88.Gajdár), Kaščák, Šott, Pavel (79. Švec), Salamon (58. Niščák) Kundra (51. Bučko)
Zostava FK: Fertaľ- Hegeduš, Maďar, Mikula, K. Iľko (46.N. Katrinič) ,T. Iľko, J. Iľko (35. Harčarik), Hurňák, Katrinič, E. Iľko
 
 
Okresnú súťaž čaká už len niekoľko kôl. Poznáme majstra okresu a teda aj potenciálneho postupujúceho. Ale aj keď sa zdanlivo zdá, že väčšina mužstiev nehrá o nič, nie je to celkom pravda.
 
V konečnom dôsledku môžu ešte aj posledné štyri družstvá zo skupiny o záchranu „zostúpiť“ do novovznikajúcej 8. ligy. Okresná futbalová súťaž pokračuje nadstavbovou časťou. V skupine o Majstra okresu (10 účastníkov) bojujú o tento titul Kľušov (26 bodov po 10. kole), BFC Bardejov (24) a Osikov (23). Štvrtý Lopúchov má bodov 19.
 
Teoretická šanca tu ešte je, ale reálne asi nikto z prvej trojky nestratí toľko bodov, aby šancu na víťazstvo mal niekto iný. S postupom víťaza do vyššej súťaže je všetko otvorené. Závisí to od chuti, ale najmä od financií. Zatiaľ jediným celkom, ktorý avizoval záujem o postup, je Kľušov.
 
Ostatní účastníci (okrem prvých troch) tejto skupiny už hrajú len o umiestnenie a jarnú časť môžu poňať ako prípravu na budúci ligový ročník.
 
V skupine o umiestnenie pôsobí osem celkov. Zdanlivo to vyzerá tak, že sa tu nehrá už o nič. Nemusí to však byť pravda. Ak sa do budúceho ročníka prihlási viac ako 18 mužstiev, budú existovať dve súťaže.
 
Súčasná siedma liga, v tej bude 14 tímov. Ostatné „zostúpia“ do novovytvorenej 8. ligy a tak je dôležité v skupine o umiestnenie skončiť do štvrtého miesta. Ani to však ešte nie je istota. Všetko závisí ešte aj od toho, či víťazný tím zo skupiny o titul sa rozhodne postúpiť a aj od toho, či zo 6. ligy nevypadne mužstvo z nášho okresu. Vtedy by na 7. ligu nestačilo ani vyššie avizované štvrté miesto.
(15:43, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár