Štartuje tretia futbalová liga, Bardejov je pripravený zabojovať o prvenstvo

2785x
04. Marec 2023
Kvalitná zimná príprava, prvý zápas proti Vranovu
 Reportáž z prípravných zápasov
 
S bardejovským Partizánom to po odstúpení Stanislav Soroku v závere minulého roka z funkcie prezidenta klubu vyzeralo všelijako. Katastrofické scenáre sa zjavovali jeden za druhým a pripúšťala sa aj alternatíva, že Bardejovčania budú pokračovať len s mládežou a A-mužstvo už na jar nenastúpi. Z toho mali hlavu v smútku nielen fanúšikovia Partizána, ale aj zväzoví funkcionári.
 
Odstúpenie Partizána by prinieslo aj anulovanie zápasov a odrátavanie bodov, ktoré mužstvá s Partizánom získali a to by zasa mohlo viesť k zmenám v tabuľke i k spochybneniu regulárnosti súťaže. Čosi podobné sa deje v skupine západ, kde odstúpila Kalná nad Hronom.
 
Dnes už možno povedať, že zlé sa v dobré obrátilo a Partizánov v prvom jarnom kole odvetnej časti tretej ligy uvidíme. Stanislav Soroka síce už nie je prezidentom, ale stále je konateľom akciovky Partizán Bardejov, ktorá je vlastníkom klubu. O súčasnej situácii v klube povedal.
 
„Robím všetko preto, aby sme do jarnej časti nastúpili. Naši fanúšikovia si zaslúžia, aby sme dohrali súťaž. Nemáme ešte vyhraté, ale snažíme sa, aby sa to podarilo. Viete, robiť futbal bez peňazí je ťažké až nemožné, ale ak sa dohodneme a každý trošku ustúpi a upravíme rozpočet, môže to dobre dopadnúť.“
 
 
Súčasné dianie okolo bardejovského futbalu je tajomné ako hrad v Karpatoch. Je možné, že klub získa finančnú infúziu, ktorá všetky problémy asi nevyrieši.
 
Dovolí však odštartovať jarnú časť a poskytne čas na hľadanie ďalších riešení.
 
Sorokovi sa ešte pred začatím účinkovania Partizána v 3. lige podaril geniálny ťah. Na lavičku Partizána získal dvojicu Rastislav Kica, Ľubomír Čekan.
 
Tréner Bardejova Rastislav Kica 
 
Kica, držiteľ najvyššej trénerskej licencie, by sa nestratil na lavičke hociktorého mužstva aj o súťaž či dve vyššie. Futbalu rozumie a pre hráčov je prirodzenou autoritou.
 
V A-mužstve pôsobil tri roky po postupe Partizána do druhej ligy. Výsledky, ktoré dosiahol, sa už žiadnemu z trénerov, ktorí prišli po ňom, zopakovať nepodarilo.
 
Roky pôsobil ako šéftréner mládeže i tréner prvoligového dorastu U19. Tu bol jeho asistentom práve Čekan. Ten pri doraste zostal, aj keď mužstvo prebral Jozef Daňko. Následne, po vypadnutí Bardejovčanov z najvyššej dorasteneckej súťaže, prevzal kormidlo druholigistov.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU Z PRÍPRAVNÉHO ZÁSASU PROTI HUMENNÉMU:
 
Kica a Čekan sú vyštudovaní telocvikári a poznajú sa už z mládežníckych kategórií Partizána, v ktorých spolu hrávali. Sú to práve oni, kvôli ktorým sa do Bardejova vrátil rad talentovaných odchovancov. A sú to práve oni, kto z týchto mladíkov dokázali vybudovať konkurencie schopný kolektív, ktorý celú jeseň hral výborný futbal a dosiahol na 3. miesto v tabuľke.
 
Kica i Čekan dosiahli takmer nemožné. V čase, keď meškali výplaty a situácia bola veľmi zlá, dosiahli to, že kabína zostala pokope. Hráči odmietali ponuky na zmenu dresu a rozhodli sa v klube zostať.
 
Mužstvo odštartovalo zimnú prípravu a vyzerá to tak, že na otvárací duel jarnej časti je herne pripravené.
 
 
Stanislav Soroka: „Po hernej stránke je mužstvo pripravené na 100%. Ak sa si nič zásadného neudeje, myslím tým, že niekto od nás odíde, tak určite zabojujeme o popredné priečky. Nenecháme sa odradiť zlou finančnou situáciou. Moje poďakovanie patrí trénerom Kicovi, Čekanovi i Hopkovi. Celému realizačnému tímu, včítane vedúceho družstva Štefana Tarcalu a maséra Pavla Kendru za to, že zvládli celú zimnú prípravu vo veľmi skromných podmienkach a nejasnej situácii. Za to, že pripravili mužstvo do jarnej časti. Ale dnes by som rád poďakoval všetkým hráčom za svedomitý prístup k celému tréningovému procesu. Hlavne za ich trpezlivosť. Ako sa hovorí, trpezlivosť ruže prináša. Športu zdar a futbalu zvlášť.“
 
V príprave odohrali rad zápasov prevažne na domácej pôde. Ich súpermi boli druholigisti, treťoligisti i jedno mužstvo z najvyššej regionálnej súťaže. S podanými výkonmi svojich zverencov mohli byť tréneri spokojní.
 
Ako sme písali už vyššie, v kádri sa zmenilo máličko. Mužstvo opustil len Rus Venediktov (Gerlachov IV. liga) a na skúšku prišli Terry Grimaldi (Francúzko), ten môže hrať aj za U19 a odchovanec Dominik Kačmár z Raslavíc. To, či v Bardejove zostanú, zatiaľ nevie ani Futbalnet v sekcii členovia.
 
Bardejovčania v príprave nastúpili aj proti Prešovu 
 
Káder teda zatiaľ vyzerá takto: Ján Čikoš-Pavličko (1989), Michal Berecký (1993), Miroslav Hanuščák (1998), Vladimír Pyda (1995), Šimon Stachura (1998), Šimon Kukulský (2004), Savelyi Somov (2000), Marko Lukáč (1993), Andrej Stolárik (2003), Kristián Bajaj (2003), Patrik Bombik (2003) - všetko odchovanci, Dávid Haščák (1998), Lukáš Križanovský (1997) - odchovanec, Pedro Guilherme Chaves Batista Da Silva (2003) – pôsobil v U19, Jaroslav Kmec (2003) – odchovanec, Ondrej Elexa (2000), Ľubomír Pangrác Piter (1998). V generálke nastúpil aj ďalší bardejovský odchovanec (brankár) Patrik Sobek (1993).
 
V príprave sa predstavili aj talentovaní dorastenci (Balaščák, Bank). Tí však pravdepodobne posilnia druholigový dorast. Lukáš Križanovský je dlhodobo zranený a tréneri sa budú musieť zaobísť aj bez špílmachra mužstva Patrika Bombika. Ten sa na jeseň vážne zranil a stále nie je v poriadku.
 
V príprave hrali Partizáni sedem zápasov doma a jeden vonku. V generálke si zmerali na domácej pôde sily so Sláviou TU Košice.
 
MFK Vranov nad Topľou - Partizán Bardejov 2:0 (1:0)
Partizán Bardejov – Odeva Lipany 3:1 (1:0)
Partizán Bardejov - 1. FK Svidník 5:2 (4:1)
Partizán Bardejov – 1. FC Tatran Prešov 3:4 (2:2)
Partizán Bardejov – FK Humenné 1:1 (0:0)
Partizán Bardejov – MFK Stará Ľubovňa 2:3 (1:2)
Partizán Bardejov – TU Košice 4:4 (2:1)
(10:07, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár