Park filantropov priniesol prvé ovocie – štyri podporené projekty a troch významných darcov

1432x
31. Október 2022
Park filantropov priniesol prvé ovocie – štyri podporené projekty a troch významných darcov
 
Komunitná nadácia pomáha aktívnym občanom, neziskovým organizáciám a školám zlepšovať život v Bardejove svojpomocne, zdola, formou realizácie malých projektov, na ktoré prispieva finančnými grantami.
 
Spravujeme 7 grantových programov. Jeden z nich sa volá Čistý Bardejov, zameraný na zlepšovanie životného prostredia v Bardejove.
 
 
Aby sme mohli podporiť viac a väčšie projekty v tomto programe, rozhodli sme sa realizovať projekt Park filantropov. Do tohto parku (na východnom svahu Vinbargu) si môžu firmy pôsobiace v Bardejove zakúpiť strom za 500 €. Príjem z predaja stromu ide na podporu projektov podaných do komunitnej nadácie aktívnymi občanmi, školami a mimovládnymi organizáciami.
 
Vo štvrtok, 20. októbra 2022 slávnostne vysadili prví traja darcovia štyri stromčeky a stali sa tak neformálnymi spoluvlastníkmi Parku. Prvými takýmito darcami sa stali spoločnosti: MAXIN´S Group, s.r.o., Bardterm, s.r.o. a Stavebné centrum u Mareka.
 
 
Po vysadení "svojich" stromčekov si vypočuli obsahy podporených projektov z ich darov od ich úspešných realizátorov: Mareka Hudáka, Denisy Petrovej, Jakuba Boruva – všetci zástupcovia svojich neformálnych skupín a Jany Jonovej zo Združenia Different.
 
Park filantropov je označený na jeho začiatku (pri ceste vedúcej na Vinbarg) drevenou informačnou tabuľou s logami darcov a informujúcim o účele parku.
 
Ďalšími partnermi programu Čistý Bardejov sú: Bardejovská televízna spoločnosť, Spravodajský portál a internetová televízia Ahoj TV, Anavek, s.r.o. a Viera Korytková – Richelieu.
(18:22, Ing. Jozef Jarina, Komunitná nadácia Bardejov)
Diskusia
Pridať komentár