VIDEO | Prvý ročník futsalového turnaja Spojenej školy Juraja Henischa v Bardejove

1732x
26. Október 2022
Trinásť základných škôl
Pozrite si našu videreportáž 
 
Spojená škola Juraja Henischa v Bardejove zorganizovala prvý ročník futsalového turnaja, na ktorom sa predstavilo 13 družstiev zo základných škôl z celého okresu. Na dvoch palubovkách v športovej hale prebiehali boje pod záštitou primátora, jeden zápas trval desať minút a družstvá boli rozdelené do troch skupín.
 
„Tento turnaj sme organizovali kvôli tomu, že bola dva roky pandémia a žiaci základných škôl sa nezapájali do žiadnych aktivít. Cieľom je umožniť sa im stretnúť,“ uviedol Peter Dulenčin, riaditeľ Spojenej školy.
 
„Je fajn, že žiaci aj po korone prejavili takýto enormný záujem a chcú sa zúčastniť športových aktivít,“ povedal Jozef Homza, zástupca Spojenej školy.
 
„Našim cieľom bolo čo najviac žiakov základných škôl zapojiť do týchto pohybových aktivít, aby svoj čas strávili pri pohybe, športe,“ doplnil riaditeľ.
 
Víťazom CIrkevná spojená škola 
 
Víťazom sa stala Cirkevná spojená škola, na druhom mieste sa umiestnili žiaci zo Základnej školy Bartolomeja Krpelca a bronz patril Základnej škole Raslavice. Zástupcovia školy a poslanec mestského zastupiteľstva Pavol Goriščák odovzdali ocenenia tiež najlepšiemu brankárovi, útočníkovi a najlepšiemu hráčovi turnaja.
 
„Veríme, že táto tradícia bude pokračovať, nakoľko aj mesto prisľúbilo spoluprácu v tomto,“ skonštatoval Homza.
 
„Chcem sa poďakovať hlavne mestu Bardejov, pretože sa to organizovalo pod záštitou mesta a taktiež našim telocvikárom, ktorí to zorganizovali a taktiež sa chcem poďakovať všetkých základným školám, teda vedúcim, ktorí sa prihlásili a spolu so žiakmi sa zúčastnili tohto turnaja,“ dodal na záver Dulenčin.
(22:17, red)
Diskusia
Pridať komentár