Spustenie novej svetelnej signalizácie

18x
24. November 2015

Pri autobusovej stanici bol do prevádzky uvedený nový semafor

IMG_9219.JPG

Vodiči aj chodci by mali na danom úseku dbať na dodržiavanie svetelných signálov

 

Dnes predpoludním bol do skúšobnej prevádzky spustený nový semafor na uliciach Slovenská-Kacvinského-Kúpeľná. Dopravný projekt by mal napomôcť bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Iste veľa Bardejovčanov dá za pravdu, že išlo o frekventovaný úsek mesta a bolo veľmi náročné dostať sa z križovatky od stanice, rovnako od kostola sv. Anny. Tiež pre peších účastníkov cestnej premávky bolo nebezpečné a náročné prekonať túto štvorprúdovú križovatku. Okrem spustenia nového semaforu boli na danom úseku zrekonštruované aj ostrovčeky a priľahlé chodníky.

taxi peto.jpgCelý úsek semaforov sme prešli autom od Duklianskej ulice až k poslednému semaforu na ulici Dlhý rad a môžeme skonštatovať, že semafory sú časovo zosynchronizované a premávka je plynulá. Chodci si však na zelené znamenie počkajú o niečo dlhšiu chvíľu, preto by sme chceli apelovať a vyzvať peších účastníkov cestnej premávky, aby dodržiavali svetelnú signalizáciu na danom úseku, nakoľko aj počas našej návštevy a fotenia sa našli na križovatkách jednotlivci, ktorí tieto znamenia ignorovali a svojvoľne prechádzali cez vozovku na červený signál. Takéto správanie je veľmi neuvážené, rizikové a nebezpečné.

Na tomto úseku bolo zaznamenaných aj niekoľko vážnejších dopravných nehôd, preto veríme, že nový semafor napomôže bezpečnosti cestnej premávky. Chceli by sme preto vodičov a chodcov vyzvať k zvýšenej opatrnosti v tomto úseku a dodržiavaniu svetelných signálov na semaforoch.

(15:57, A.Marková)

Získajte zadarmo lískty na Makovicku strunu: 

http://ahoj.tv/kalendar/detail/757/ 

828
Diskusia
Pridať komentár