VIDEO | Pravá tvár - predvolebná diskusia kandidátov na primátora mesta Bardejov

1472x
15. Október 2022
Pravá tvár
Pozrite si našu videoreportáž 
 
V Kine Žriedlo v Bardejovských Kúpeľoch sa uskutočnila predvolebná diskusia uchádzačov o post primátora mesta Bardejov. Jej organizátorom bol mestský mládežnícky parlament v Bardejove, ktorý diskusiu pripravil v spolupráci s Radou mládeže Prešovského kraja.
 
Zo štyroch kandidátov na post bardejovského primátora prijali pozvanie traja. Debaty sa nezúčastnil terajší primátor Boris Hanuščak, ktorý je vo funkcii od roku 1999. Svoje volebné programy tak predstavili Miloslav Olejár, Mária Ferková a Stanislav Soroka.
 
„Som veľmi rád, že takáto diskusia je, je to súčasť demokracie. Je skôr smutné to, že to musíme čakať od mladých ľudí, napriek tomu, že máme Bardejovskú televíziu. Ďalšia vec, ktorá je povšimnutiahodná je tá, že tu chýbal jeden kandidát, ktorý by tu mal byť podľa mňa prvý, pretože si obhajuje svoj súčasný post. Je to podľa mňa signál toho, že sám primátor si uvedomuje, že už nadsluhuje,“ uviedol kandidát na primátora Miloslav Olejár.
 
„Čakala som takúto diskusia od Bardejovskej televízie, lebo všetky tieto diskusie vedú k tomu, aby si ľudia ujasnili názory a hlavne, aby sa im jednotlivý kandidáti priblížili. Jedna vec je napísať nejaký program, ktorý je stále len nejaký text, ale druhá vec je, keď počujete kandidáta naživo komunikovať,“ povedala kandidátka na primátorku Mária Ferková.
 
„Som milo prekvapený, ako to dopadlo v týchto chladnejších priestoroch. Bola plodná debata s dobrými ľuďmi, boli aj diváci. Ťažko mi je hodnotiť rozhodnutie primátora neprísť, to nech si spytuje svedomie sám, pretože toto sledujú Bardejovčania, nie iné mestá a je primátorom Bardejovčanov. Myslím si, že mohol a mal by tu prísť ako súčasný primátor,“ zhodnotil kandidát na primátora Stanislav Soroka.
 
Zmena je potrebná 
 
Diskusia sa niesla v pokojnom duchu a všetci kandidáti sa zhodli na tom, že v meste je potrebná zmena.
 
„Verím, že to divákom, či už tí, čo boli v sále alebo tí, ktorí si to budú vedieť pozrieť zo záznamu, dá dobrý obraz o tom, kto predstavuje tú najlepšiu novú kontinuitu, ktorá je pripravená a ktorá vie mesto posunúť ďalej,“ doplnil Olejár.
 
„Myslím si, že ľudia vidia aj ten signál, ktorý takýmto spôsobom vysielame, že dokážeme spolu komunikovať aj napriek tomu, že sme protikandidáti. Lebo to je podstatné, aby sme sa k sebe správali slušne,“ dodala Ferková.
 
„Všetkým troch nás spája niečo, všetci chceme byť primátori. Štvrtý kandidát, resp. súčasný primátor tu nebol, takže sme štyria a voliči rozhodnú. Ja sa nebojím prísť medzi ľudí, ja stále medzi nich chodím,“ uzavrel Soroka.
 
Spojené voľby do orgánov územnej samosprávy sa uskutočnia v sobotu 29. októbra.
(14:10, red) 
Diskusia
Pridať komentár