Do kádra hádzanárov Tatrana Prešov sa vracia Dominik Krok

2595x
14. Október 2022
Dominik sa s klubom dohodol do konca sezóny
 
Dominik Krok na prvom hernom tréningu po návrate do kádra Tatrana
 
Bývalý slovenský reprezentant ukončil vzhľadom na svoj zdravotný stav k 1. marcu tohto roka svoju profesionálnu hráčsku zmluvu so slovenským majstrom. Najnovšie sa ale s vedením klubu dohodol na svojom návrate a v utorok 11. októbra absolvoval s tímom prvé tréningy.
 
Ako v tejto súvislosti informoval generálny manažér Tatrana Prešov Stanislav Pupík, aktuálne dohoda znie na pôsobení do konca sezóny a jej prípadné predĺženie bude závisieť nielen od výkonov, ale samozrejme aj od zdravotného stavu hráča. „Som rád, že sme sa s Dominikom dohodli a že nám v tejto sezóne pomôže. Dominik pre nás nie je žiadnym novým hráčom. Dlhé roky tu pôsobil a veríme, že to jeho rameno bude v poriadku a že nám pomôže hlavne čo sa týka rýchlosti rozohrávky našej hry a bude platným hráčom pre slovenskú a českú súťaž, ale samozrejme aj pohárovú Európu,“ uviedol Pupík.
 
Štvrtá operácia ramena 
 
Odchovanec bardejovskej hádzanej už v marci avizoval, že jeho odchod nemusí byť definitívny a veľa bude závisieť od výsledku operácie zraneného ramena, na ktorú sa chystal. „V marci som bol na štvrtú operáciu ramena v nemocnici v Šaci. Potom prebiehala už klasická rehabilitácia. Postupne posilňovanie ramena a celý proces, ktorý som štyrikrát absolvoval a už som teda presne vedel, čo mám robiť. V pláne bolo zapojiť sa už do letnej prípravy, ale keďže som mal dlhodobé problémy s nosovou prepážkou, tak som sa dohodol, že si ešte vyriešim tento problém, keďže som už nemohol poriadne dýchať. Takže som absolvoval ďalšiu, v poradí už deviatu operáciu s narkózou v mojom živote. Toto som vyriešil, nos je v poriadku a mohol som si už párkrát zatrénovať,“ skonštatoval 31-ročný hádzanár.
 
 
Do tréningového procesu sa zapája s presvedčením, že bude prínosom. Veľa k tomu ale má čo povedať najmä jeho zdravotný stav. „Zhruba 8-9 mesiacov prešlo a chcel by som povedať, že ruka je v takom stave, že budem taký strelec ako predtým, ale to na sto percent povedať neviem. Uvidíme, čo z toho vznikne. Po rozhovoroch s trénerom Radom Antlom a majiteľom klubu pánom Chmeliarom sme sa dohodli, že mi ešte dajú šancu a že ešte stále mám tomu mužstvu čo dať a pomôcť mu, aj keď už pravdepodobne nebudem taký strelec ako predtým. Vedia ma však využiť aj na iných pozíciách a ja som to prijal. Uvidíme, čo z toho bude, ale ja budem robiť všetko preto, aby som mužstvu pomohol ako len budem vedieť,“ skonštatoval hráč, ktorého si fanúšikovia pamätajú predovšetkým ako pravorukého ostrostrelca zo spojkového radu.
 
Musí sa opäť do toho dostať 
 
Tréner tímu Radoslav Antl má predstavu, kde by hráča s tradičným číslom 9 chcel aktuálne využiť. „Dominik je rýchly, dynamický hráč, ktorý môže hrať v každej obrane. Potiahne rýchly stred, druhú vlnu i protiútok, takže sa tešíme, že budeme mať ďalšieho hráča,“ uviedol kouč Tatrana. „Uvidíme, kde ma tréneri vyskúšajú a kde sa uchytím. Nie je tajomstvo, že som hral aj v obrane na vysunutých pozíciách, kde ma tréneri využívali. Možno sa uplatním aj v útoku, aj keď asi nebudem taký strelec. Uvidíme… Musím trénovať a znova sa do toho dostať, lebo to nie je jednoduché. Hádzanú som nehral skoro tri a pol roka a v hádzanárskom tréningu som nebol zapojený deväť mesiacov,“ pripomenul Krok.
 
Zároveň však poznamenal, že to neznamená, žeby v uvedenom čase športovo zaháľal. V lete som bol na niektorých tréningoch aj tu a chodil som samozrejme posilňovať, behať. Snažil som sa teda udržiavať,“ skonštatoval ohľadom svojej kondície. Aj podľa Antla sa bývalý reprezentant Slovenska vrátil v dobrej fyzickej forme. „Dominik vyzerá, že tú kondíciu má. Aj v lete, keď tu bol a skúšal to, ju mal. Je to dynamický typ, ktorý kondíciu tak ľahko nestratí. Samozrejme treba mu popracovať na technike, ale to všetko príde časom. Myslím si, že bude pre nás použiteľný. Musí si však zvyknúť na inú rolu v tíme, keďže aj on sám si uvedomuje, že to nebude ten Dominik, ktorý dáva podstrely, triafa sa z deviatky a jednoducho musí prijať svoju úlohu v mančafte akú má. Keď sa s tým dokáže zmieriť, bude prospešný,“ dodal tréner prešovského tímu.
(15:15, tatranpresov.sk)
Diskusia
Pridať komentár