Park filantropov – prostriedok na skvalitnenie života v meste

1223x
05. Október 2022
Príležitosť pre firmy v Bardejove participovať na verejnom živote mesta
Informačná tabuľa v budúcom Parku filantropov bude propagovať poslanie parku a jeho „spoluvlastníkov“ - darcov. Foto: J. Jarina 
 
Komunitná nadácia Bardejov v spolupráci s mestskou samosprávou ponúka novú príležitosť pre obyvateľov Bardejova a miestne firmy spoluvytvárať zdravší a atraktívnejší život v meste.
 
Na zatrávnenom východnom svahu Vinbargu sa nadácia rozhodla založiť park vysádzaním kvalitných listnatých stromov, ktoré budú sadiť tí občania a majitelia spoločností, ktorí si ich zakúpia prostredníctvom komunitnej nadácie. Získané finančné prostriedky použije vo forme grantov na podporu projektov zlepšujúcich život v Bardejove a okolí v grantovom programe Čistý Bardejov.
 
Každý strom tak bude mať svojho vlastníka. Už koncom tohto mesiaca sa títo vlastníci stretnú s aktívnymi občanmi mesta, ktorí vďaka peniazom zo získaných stromov zrealizovali projekty prospešné pre Bardejovčanov.
 
Majitelia na tomto stretnutí v parku vysadia svoje stromčeky a úspešní grantisti im predstavia svoje projekty, ktoré zrealizovali, resp. budú realizovať vďaka ich finančným darom.
 
 
V komunitnej nadácii sledujeme týmto projektom prehĺbenie spolupatričnosti, filantropického myslenia obyvateľov a spoločenskej zodpovednosti miestnych firiem. Park bude takto prepájať filantropov s aktívnou lokálnou komunitou.
 
V konečnom dôsledku celá aktivita rozvíja spoluprácu všetkých troch sektorov – mimovládneho sektora, miestnej samosprávy a súkromného sektora v prospech zdravšieho a atraktívnejšieho života v Bardejove.
 
Prvými „spolumajiteľmi“ parku sú spoločnosti: Maxin´s, Bardterm a Stavebné centrum u Mareka. Partnerom programu Čistý Bardejov sú Anavek, s.r.o. a Hobby Kobyly.
 
Bližšie informácie o projekte získate prostredníctvom e-mailovej komunikácie na adrese: knbj@bardejov.sk, resp. na tel. č.: 0907972763.
(10:57, Ing. J. Jarina, Komunitná nadácia Bardejov)
Diskusia
Pridať komentár