Prešovský Tatran ukončil neuveriteľnú sériu

1098x
19. September 2022
Po výhre v Čechách doma nečakane zakopol
 
Po výhre v českej najvyššej súťaži Tatran zakopol s Považskou Bystricou
 
V sobotu v českej Chance extraligy vyhral na palubovke SKKP Handball Brno 30:24, v nedeľu nestačil doma na Považskú Bystricu a prehral 30:33. Pre Tatran je to prvá prehra po 60-tich odohraných zápasov v Niké handball extralige.
 
Rekord mohol byť ešte dlhší
 
V domácej súťaži prehrali Prešovčania naposledy na začiatku roku 2020 s mužstvom Košice Crows (25:27). V prípade nezapočítania týchto zápasov, keďže súťažný ročník sa nedohral, by mala víťazná séria 72 zápasov - od prehry na palubovke Nových Zámkov (28:31) v závere roka 2018.
 
„Považská Bystrica bola lepšia. Mala viac síl, viac behala. Treba byť realista. V sobotu sme hrali na 100 percent, dnes nám ostalo možno 50. Považská to využila dokonale. Má rýchlych, dynamických hráčov. Ťahajú druhú vlnu, rýchly stred a zaslúžene vyhrali,“ povedal po prehre tréner Tatrana Radoslav Antl.
 
Po hodoch na palubovke Brna prišla trpká prehra v domácej súťaži
 
Kapitán išiel na dno síl
 
„Na strane Považskej stálo aj šťastie. Ja im gratulujem. Využili situáciu a vyhrali zaslúžene, aj keď my by sme si najmä v domácom prostredí nemali dovoľovať takého prešľapy. Ale je to šport. Divákom, ktorí s nami držia, ďakujem. Tým, ktorých sme sklamali, alebo si myslia, že sme to neodohrali na sto percent, tým sa ospravedlňujem. Snažili sme sa, osobne som išiel na dno svojich síl,“ uviedol kapitán Tatrana Oliver Rábek.
 
„Na Považskú Bystricu nám neostalo veľa času na takú prípravu, akú absolvovali oni na nás. Dnes to navyše nebol náš deň. Bojovali sme síce do poslednej minúty, ale nestačilo to. Nemôžem povedať, že by chceli viac vyhrať. Bolo to ale v detailoch. Ťahali sme sa s nimi od začiatku do konca, ktorý však lepšie zvládol súper. Mrzí nás, že sme prišli o dlhú víťaznú šnúru,“ pridal postrehy brankár Prešova Tilen Leben.
(16:00, I. Kriššák)
 
Diskusia
Pridať komentár