Zo Spišskej Novej Vsi si Bardejovčania odvážajú cenný bod. Rozhodca ich však obral o dva

3800x
18. September 2022
Partizán sa domov vracia s jedným bodom
 
V siedmom kole sa stretli susedia z čelných miest tabuľky. Novovešťania sa v minulom ročníku tretej ligy snažili o postup. Ten však nakoniec vybojoval Tatran Prešov.
 
Štyri góly domácich dal doteraz Zekucia, o ostatných šesť sa podelilo šesť hráčov. V drese Partizána bol Somov úspešný trikrát, Da Silva dva razy. Do listiny strelcov sa zapísal aj brankár Ján Čikoš-Pavličko (PK).
 
Futbal v Spišskej Novej Vsi sa hráva od roku 1908. Najznámejším odchovancom klubu je bývalý reprezentant a reprezentačný tréner Ján Kozák. Mesto má niečo vyše 35 000 obyvateľov a je šestnástym najväčším mestom na Slovensku.
 
Partizáni v tretej lige do zápasu v Novej Vsi mali na konte tri výhry a tri remízy. Na konte prehier im svietila nula. Ani do Spišskej Novej Vsi nešli so sklopenými hlavami. Polčas im však nevyšiel a do šatní odchádzali s jednogólovým mankom.
 
 
V druhej časti hry to však už bolo lepšie. Aj keď kanonieri tentoraz váhali, ich úlohu prevzali obaja stopéri a tak Elexa zrovnal skóre. Od 64. minúty hrali hostia presilovku, keď po „podrazení súpera, čím bola zmarená gólová príležitosť“, opustil ihrisko strelec prvého gólu zápasu Korba. Snaha Partizána priniesla ovocie aj v 72. minúte. Brazílčan Da Silva poslal Bardejovčanov do vedenia.
 
Keď sa už zdalo, že na Horný Šariš poputujú tri body, defenzíva Partizána zaváhala a Kovaľ opäť vyrovnal. Aj keď bod zo Spišskej Novej Vsi by každý bral všetkými desiatimi, Partizáni sú presvedčení, že rozhodca stretnutia Libiak obral o ďalšie dva, keď neuznal „regulérny“ gól. O osude hlavného rozhodcu sa pravdepodobne bude rozhodovať v orgánoch SFZ, ale výsledok to už nezmení.
 
„Mladé pušky“ trénera Kicu majú za sebou sedem zápasov a na konte majú 15 bodov. Spolu s Lipanmi, tie tabuľku vedú, zatiaľ ešte neprehrali. Viac gólov ako Bardejov (14) zatiaľ dal len Vranov (16).
 
FK Spišská Nová Ves - Partizán Bardejov BŠK 2:2 (1:0)
Góly: 12. Korba, 89. Kovaľ – 50. Elexa, 72. Da Silva
Rozhodovali: Libiak, Túma, Maliňák. ŽK: Martinko, Kovaľ - Šott, Pyda. ČK 64. Korba (FK). 400 divákov
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Čikoš – Pavličko - Borok, Elexa, Da Silva, Šott, Pyda, Kukulský, Haščák, Kmec (46. Hanuščák), M. Lukáč (88. Pangrác-Piter), Somov
(11:22, dsh)
Diskusia
Pridať komentár