V šlágri kola Gerlachov remizoval s Raslavicami, Stachura s červenou kartou

1477x
12. September 2022
Derby veľa gólov neprinieslo 
V zápase padli dva góly a jedna červená karta 
 
Postavenie súperov pred zápasom Gerlachov – Raslavice stavalo do pozície favorita domácich. Derby však bývajú nevyspytateľné a tak fanúšikovia očakávali, ako zápas dvoch štvrtoligistov dopadne. Kanonierom domácich bol Alexandar Stošić s desiatimi presnými zásahmi, najlepší strelec hostí Kyrylo Bohdanov dal góly tri. 
 
O všetkom sa rozhodlo hneď v úvode zápasu. Domáci kopali pokutový kop a ujali sa vedenia. O niekoľko minút Kačmár nechytateľnou delovkou vyrovnal. Hráči Gerlachova chceli s výsledkom niečo urobiť, ich súper pozorne bránil a pokúšal sa o rýchle protiútoky. Ešte v prvom polčase poslal Šuba pod sprchy Stachuru. Ten po žltej karte, rozhodcovi zatlieskal, vzápätí videl druhú žltú a následne červenú. Ako sa dalo očakávať presilovka domácim nepomohla. Raslavičania pozorne bránili a tak sa hralo bez šancí.
 
V druhom polčase hráči FK Gerlachov pridali. Väčšiu príležitosť na skórovanie si však nevypracovali. Najbližšie ku gólu boli po hlavičke Stošiča. Lopta len tesne míňala Miklušovu bránu. Do konca zápasu už gól nepadol a tak si obe mužstvá body podelili.
 
Ak diváci očakávali dobrý futbal museli byť sklamaní
 
Ak diváci očakávali dobrý futbal museli byť sklamaní. Tak ako to v derby zvyčajne býva veľa sa rečnilo, filmovalo, dlho sa ošetrovalo, o to menej sa hralo. Niektoré zákroky boli na hranici únosnosti. Na nedisciplinovanosť doplatil Stachura, ale našli by sa aj ďalší, čo by si zaslúžili pobrať sa z ihriska skôr. Rozhodca Šuba ukázal 9 žltých a jednu červenú kartu, To by stačilo aj na tri zápasy. Šancí bolo málo a obaja gólmani lopty nakopávané pred bránu pozberali. Domáci sa snažili s výsledkom niečo urobiť, na skonsolidovanú obranu Raslavíc toho však veľa nevymysleli.
 
FK Gerlachov – OFK SIM Raslavice 1:1 (1:1) 
Góly: 2. Havrila (PK) – 10.Kačmár
rozhodovali Šuba, Weiss, Béreš
ŽK: Kačmár, Valkučák, Kost – Ferko, Mikluš, Lipták, Belák, Stachura
ČK: Stachura po 2 ŽK
200 divákov
FK Gerlachov: Kačmár – Kyjak, Košč, Koshi, Havrila, Stošić, Vázal (59. Rešetár), Gduľa (76. Kost), Lazur, Valkučák, Benka
OFK Raslavice: Mikluš – Lipták (49. Kuriplach), Kohút, Belák (59. Chovanec), Olšavský, Luščák, Jurč, Bohdanov, D. Kačmár (87. Vanta), Ferko (49. J. Kačmár), Stachura
(21:35, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár