Partizán získal tri body v hodine dvanástej

2130x
10. September 2022
Dominantný výkon priniesol body 
Partizán Bardejov (v červenom) 
 
Námestovo je okresné mesto na Orave. Má niečo nad 7 000 obyvateľov. Domáce zápasy hrá na štadióne s kapacitou 700 miest na sedenie.
 
V 6. kole sa stretli bývalí druholigisti. Obaja túto súťaž po minulom súťažnom ročníku opustili. Bardejovčania nemajú na Námestovo dobré spomienky. Naopak Námestovčania po vyhratom zápase s Partizánom v jarnej časti 2. ligy oslavovali. Bola to ich prvá výhra v ligovom ročníku 2021/22.
 
Po odohratých piatich kolách aktuálnej súťaže boli Partizáni na treťom mieste, ich súper štrnásty. V piatich zápasoch MŠK vyhralo len raz, remizovalo raz a tri krát prehralo.
 
 
Ako je uvedené vyššie, Bardejovčania neprehrali už 450 minút a po zápase s Námestovom k nim pridali ďalších 90. Trénerovi Kicovi sa darí vyskladať veľmi dobré mužstvo.
 
Mladícku dravosť usmerňujú skúsení borci, kolektív výborne funguje, hráči sa vzájomne dopĺňajú a tak aj v tomto stretnutí boli favoritmi.
 
POZRITE SI BOHATÚ FOTOGALÉRIU:
 
Vyše 500 divákov videlo dobrý futbal najmä v podaní domáceho družstva. Partizáni od začiatku hýrili aktivitou. Kukulský, Kmec, Pyda, ale aj ich spoluhráči tlačili loptu pred súperovu bránu. Koncovka však viazla.
 
Napriek prevahe domácich prvá vážna strela medzi žrde prišla z kopačky hostí. Čikoš-Pavličko však opäť ukázal, že je oporou. Prvý rohový kop realizovali Bardejovčania v 14. minúte. Len o chvíľočku neskôr dobre vystrelil Somov.
 
Tečovanú loptu vyrazil gólman Námestova Novák. V 29. minúte rozhodca Micheľ prehliadol faul na Pydu v šestnástke a pripravil hráčov Partizána o pokutový kop.
 
Dôležitý moment sa stal v 37. minúte. Straczek udrel hlavou (v prerušenej hre) Marka Lukáča a zaslúžene odpochodoval do šatní. Vylúčenie futbalu veľmi nepomohlo.
 
Hostia zamurovali, domáci sa snažili niečo vymyslieť. Do polčasu sa to však nepodarilo.
 
 
Aj druhá časť hry sa niesla v réžii domáceho mužstva. Prehusté pokutové územie Námestova odolávalo snahe Partizánov poslať loptu za chrbát Nováka. Aktivitou hýril najmä Pyda.
 
Na pravej strane si robil čo chcel a posielal pred bránu jednu loptu za druhou. U svojich spoluhráčov však pochopenie nenašiel.
 
O zakončenie sa snažili takmer všetci hráči v červených dresoch. Nádejne vyzerala Pydova strela i Elexova hlavička. Skóre sa však stále nemenilo.
 
Keď sa už zdalo, že súperi si body podelia, nádherne vystrelil Borok a zabezpečil tri zaslúžené body pre hostiteľov.
 
Partizán Bardejov BŠK - MŠK Námestovo 1:0 (0:0)
Gól: 90. Borok
Rozhodovali: Micheľ, Bereš, Cisko. ŽK: M. Lukáč, Da Silva- Jurina. ČK: 37. Straczek. 581 divákov 
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Čikoš-Pavličko, Elexa, Kukulský, Kmec, Pyda, Da Silva, Šott, Borok, Somov, M. Lukáč (64. Š. Stachura), Haščák (79. Hanuščák)
(20:24, dsh)
Diskusia
Pridať komentár