Christián je bronzovým bardejovským umelcom

2547x
08. September 2022
Spevácke ocenenie putuje do Bardejova
 
Christián si z Veľkého Krtíša priviezol bronzové pásmo
 
Bardejovčan Christián získal bronz vo finále celoštátnej súťaže autorskej populárnej hudby Kontakt.
 
Súťažili krajskí víťazi
 
Osem jednotlivcov a deväť kapiel, víťazov jednotlivých krajov Slovenska, súťažilo v termíne 26., až 28. augusta vo Veľkom Krtíši v celoštátnom finále prehliadky sólistov a hudobných skupín autorskej populárnej hudby Kontakt 2022.
 
Súťaž je vrcholným podujatím svojho druhu na Slovensku a s niekoľkými prerušeniami sa koná od roku 1994. Najprv pod názvom Country Rodeo (1994 - 1995), od roku 1996 pod názvom Strunobranie a od roku 2022 je súťaž známa ako Kontakt.
 
Jeden z kovov vybojoval bardejovský klavirista a vokalista
 
Bronzové pásmo v celoštátnej postupovej súťaži a prehliadky autorskej populárnej hudby Kontakt získal talentovaný Bardejovčan, klavirista a vokalista Christián – Kristián Jančošek.
 
V súťaži vystúpili víťazi krajských kôl
 
Súčasťou podujatia bol rozborový seminár, počas ktorého odborná porota v zložení Magdaléna Hianiková, Vladislav „Slnko" Šarišský, Peter „Kefo" Šrank a predseda poroty Peter Janků odovzdali interpretom cenné rady a pripomienky s cieľom pomôcť ich umeleckému vývoju a rastu. Lektorom workshopu bol Nany Hudák.
 
Súťaž má nadaných posúvať ďalej
 
„Bola to pre mňa obrovská skúsenosť a veľký zážitok. Rady, uznanie a inšpirácie, ktoré som od porotcov dostal, ma posúvajú v mojej autorskej tvorbe a hudobnom raste,“ nechal sa počuť Kristián, ktorý chce rozvíjať svoj talent a venovať sa umeleckej koncertnej činnosti aj naďalej.
 
Úlohou poroty bolo vybrať najlepších, ale aj posunúť súťažiach ďalej
 
Kontakt dáva priestor talentovaným hudobníkom, vokalistom a inštrumentalistom, ktorí sa môžu prezentovať v rôznych hudobných žánroch populárnej hudby. Hlavným cieľom súťaže je podporovať a rozvíjať umeleckú a koncertnú činnosť kapiel a sólistov, ich autorskú inštrumentálnu ako aj textovú tvorbu v slovenskom jazyku a taktiež zvyšovať ich hudobnú a interpretačnú úroveň.  
 
Celoštátne kolo sa po prvýkrát v histórii konalo vo Veľkom Krtíši. Podujatia sa vtedy zúčastnili aj vzácni hudobní hostia ako Peter Cmorík a Tomáš Pohorelec spolu s Matejom Urbanom.
(16:00, Renáta Jančošeková)
 
Diskusia
Pridať komentár