Rastislav Kica žije s futbalom v Bardejove od nepamäti

2457x
31. August 2022
Trénermi dvojica Kica – Čekan
Čekan (vľavo) a Kica 
 
Tréner Rastislav Kica (54) sa po dlhých rokoch vrátil k A mužstvu Partizána Bardejov. Znalci bardejovského futbalu vedia, že Kica roky pôsobil ako šéftréner mládeže Partizána.
 
Ako tréner A – mužstva Partizána absolvoval s mužstvom tri najúspešnejšie roky v druhej lige. Bardejov opustil len raz. Rok pôsobil v Nitre pri prvoligovom mladšom doraste, s ktorým dosiahol titul majstrov Slovenska.
 
Je známy tým, že vždy dával šancu mladým hráčom. Futbalu rozumie a u hráčov vždy mal prirodzenú autoritu. Nie je to inak ani teraz, keď držiteľ najvyššej trénerskej licencie sa k áčku opäť vrátil.
 
 
Asistentom trénera je Ľubomír Čekan (53). Podobne ako hlavný tréner aj on vyštudoval telesnú výchovu a rovnako ako Kica za Partizán aj hrával.
 
Kica musel aktívnu kariéru ukončiť skoro pre vážne zranenie, Čekan futbal hral ešte nedávno. Je držiteľom trénerskej licencie EURO A. S Rastislavom Kicom roky spolupracoval pri mládeži Partizána. Bol trénerom staršieho dorastu.
 
 
V mužstve má Partizán majstrov Slovenska, reprezentantov SR, hráčov s druholigovými skúsenosťami i so skúsenosťami z pôsobenia v zahraničí. Kukulský reprezentoval SR od U15 po U18. Reprezentačný dres obliekal Bombík (trojnásobný majster SR) a Pyda. Druholigovú skúsenosť majú na konte Pyda, Berecký, Borok, Čikoš-Pavličko, Stachura, M. Lukáč, Hanuščák, Haščák, Elexa, Stolárik a Pangrác-Piter. Kmec sa vrátil do Bardejova z Českých Budějovíc.
 
Mužstvo je vhodne zostavené
 
Je v ňom skúsenosť i mladícka dravosť. Zatiaľ sa ukazuje, že symbióza starších hráčov s mladíkmi funguje. Hráči sa na ihrisku vhodne dopĺňajú, dokážu nájsť spoločnú reč i plniť pokyny trénerov. A čo je dôležité, v hrudi im bije bardejovské futbalové srdiečko.
 
Mnohí z nich sa poznajú roky. Tvardzik, Kukulský, Stolárik a ďalší chodili podávať lopty v súťažných zápasoch pre A mužstvo, v ktorom boli Čikoš-Pavličko, Hanuščák. Berecký, Marko Lukáč či Pyda. Hanuščák začínal svoju mládežnícku trénerskú kariéru pri prípravke Partizána. Medzi jeho prvých zverencov patrili Kmec, Kukulský, Tvardzik a Stolárik. Takže sa dá povedať, že "Hany" si vychovával svojich spoluhráčov.
(16:43, dsh)
Diskusia
Pridať komentár