Vo Vysokých Tatrách zahynul Bardejovčan

37x
09. November 2015

Bardejovčan zahynul vo Vysokých Tatrách

satan.jpg

 V Tatrách pátrali po Bardejovčanovi

 

Zlá správa dorazila aj do Bardejova. Vo Vysokých Tatrách pod vrcholom Satan záchranári objavili pozostatky nezvestného Bardejovčana. Horská záchranná služba (HZS) v Starom Smokovci požiadala o pomoc pri pátraní po nezvestnom 48-ročnom mužovi, ktorý sa nachádzal dlhšie obdobie vo Vysokých Tatrách.  Chybou bolo, že muž sa do hôr vybral sám, nemal ani potrebné zabezpečenie a aj to, že hory boli už uzatvorené. Naposledy volal s manželkou, následne už bol nedostupný. 

Do pátracej akcie boli vyslaní záchranári, ktorí sa vybrali smerom do Mlynickej doliny. O pomoc pri pátraní bola ihneď požiadaná aj Letka Ministerstva vnútra (MV) SR, ktorá sa ale pre zlé poveternostné podmienky musela spolu s druhou skupinou záchranárov HZS na palube z doliny vrátiť späť na stanovište. Prvá pozemná skupina prešla oblasť vrcholu Satana, smerom od Mlynickej doliny, avšak bezúspešne. Telo nenašli. 

Nasledujúci deň znovu vyrazili dve skupiny záchranárov HZS do terénu Mlynickej a Mengusovskej doliny. Zároveň bola opätovne požiadaná o pomoc Letka MV SR. Dnes (pondelok, 9.11.2015) s pomocou vrtuľníka zdravotní záchranári objavili telo mŕtveho turistu pod Prednou Baštou. Prevezené bolo v podvese vrtuľníka na Štrbské Pleso, odkiaľ ho záchranári transportovali do márnice v Novom Smokovci a odovzdali príslušníkom Policajného zboru. 

(18:55, t)

kickbox ahojbardejov.sk.jpg

Pozývame vás

http://ahoj.tv/clanok/galla_kickbox_show_opat_v_sportovej_hale.html 

Diskusia
Pridať komentár