Šarišské derby Bardejov nezvládol

2x
07. November 2015

Bardejovčania vyhrávali, no prehrali

bj - po ahojbj.sk (1).jpg

Bardejovčania na Tatran nestačili. Ilustračné foto

 

V 16. kole futbalovej DOXXbet ligy bolo na programe šarišské derby. Bardejovčania sa predstavili na ihrisku Prešova. Súboj tabuľkových susedov priniesol zvrat, keď zeleno-bieli otočili nepriaznivý vývoj stretnutia vo svoj prospech. Hráči Partizána podľahli domácim 1:2 a v tabuľke druhej ligy Východ sa zaradili na tretie miesto za Tatran.

Úvod stretnutia vyšiel lepšie hosťujúcim hráčom. V 4. minúte strieľal spoza šestnástky Kuhajdík, jeho strela tesne minula pravú žrď prešovskej brány. Na začiatku druhej desaťminútovky zápasu sa domáci snažili predrať pred gólmana Čikoš-Pavlička, obrana Bardejova hráčom v zelených dresoch vystreliť nedovolila. Vzápätí mali hostia výhodu priameho kopu, nebezpečnú strelu brankár Barát vyrazil. O päť minút neskôr už ale na pokus Ivanko-Maceja gólman Prešova nestačil. Odchovanec Tatrana zblízka trafil pravú žrď, odrazená lopta skončila v bráne „koňarov“ - 0:1.

Bardejovčania sa aj napriek prevahe z gólu netešili dlho. Po desiatich minútach bolo vyrovnané. Z priameho kopu, po faule na Bujňáka, sa presadil kapitán domácich Dávid Leško. Po inkasovanom góle sa snažil dostať Partizán opäť do vedenia Szymon Gruca, jeho prudká strela zdiaľky letela vedľa. V 35. minúte sa do protiútoku dostal domáci Katona, lopta skončila pri brankárovi Bardejova. V závere prvej polovice hry sa snažil prekonať domáceho Baráta L. Guilvic Gagnon, lopta letela mimo prešovskej bránky. Prvý polčas tak skončil nerozhodne 1:1.

Po prestávke sa ako prví dostali k slovu zverenci trénera Stanislava Vargu. Dzurík prihral Katonovi, ktorého delovka skončila nad bránou. O tri minúty neskôr Keresteš našiel po centri z rohu Šafranka. Prešovský útočník mieril medzi žrde, brankár Bardejova však jeho strelu vyrazil. Od začiatku druhého polčasu boli aktívnejší futbalisti 1. FC Tatran, loptu mali častejšie vo svojej moci. Svoju dominanciu potvrdili v 57. minúte, Luberda sa po zachytení prihrávky z pravej strany pred brankárom Partizánu nemýlil a svoj tím poslal prvýkrát v stretnutí do vedenia 2:1. Po rozohraní sa v príležitosti ocitol domáci Keresteš, ktorého pokus zdiaľky preletel bránu. Ten istý hráč sa v šanci ocitol aj druhýkrát, pálil však tesne vedľa pravej žrde Čikoš-Pavličkovej brány. V druhom polčase sa Bardejovčania snažili hrať na protiútoky, domáci Prešovčania však na ihrisku dominovali. V závere sa už nič dramatické nestalo a v šlágri kola zdolali hráči Tatrana Partizán Bardejov 2:1.

 

1. FC Tatran Prešov - Partizán Bardejov 2:1 (1:1)

Góly: 28. Leško, 56. Luberda - 17. Ivanko - Macej

Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Čikoš-Pavličko – Jacko, Grohoľ, Kica, Gruca (83. Belunek), Guilvic Gagnon (76. Kačmár), Staš, Ivanko Macej, Staško (64. Pyda), Andraščík, Kuhajdík.

Hlasy trénerov: 

Jozef Kukulský (tréner Partizána Bardejov) - „Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu, boli sme pohybliví, aktívni a až veľmi odvážni smerom dopredu. Domáci mali v nohách pohárový zápas, úvod nám vyšiel. Dali sme prvý gól, náskok sme však mohli aj zvýšiť. Domáci potom dupli do pedálov, začali byť dôraznejší. Gól nám dali zo štandardnej situácie, bola to ich prvá strela na bránu. To nás utlmilo a polčas sa dohral vo vyrovnanom tempe. V druhom polčase sme inkasovali opäť po štandardke. Domáci tam mali prevahu, vyšších hráčov, to ale nie je výhovorka. My sme v tomto dueli neustáli, dostali sme gól na 2:1. V druhej polovici hry som čakal od chlapcov viac, som sklamaný. Domáci chceli vyhrať, urobili preto viac a zaslúžene vyhrali. My sa trápime so zostavou, máme veľa zranených hráčov, priestor dostali mladí hráči. Verím, že druhý polčas bude pre nás ponaučením, že bez aktivity vpredu hrať nemôžeme. Kritéria výkonov, ktoré sme doteraz podávali, znesie iba jeden hráč a tým je Ľubomír Ivanko-Macej. Domácim blahoželám k výhre.“

Stanislav Varga (tréner 1. FC Tatran) - „Mali sme veľmi zlý vstup do zápasu, dá sa povedať, že bol možno najhorší pod mojím vedením. Súper mal šance a keby lepšie trafili loptu, možno by to bolo s nami horšie. Do zápasu sme sa dostali priamym kopom Dávida Leška. Od tejto chvíle sme už neboli takí, ako keby sme boli ešte na ceste z Dunajskej Stredy. Počas prestávky som hráčom hovoril, že únava z pohárového zápasu, ktorý sme odohrali v stredu,  je iba v ich hlavách a že majú na viac. Druhý polčas sme boli lepším mužstvom, mali sme viac šancí, dali sme druhý gól. Prvých tridsať minút boli z našej strany veľmi zlé, ale postupne sme sa do zápasu dostali a vyhrali sme 2:1. Mužstvo ukázalo charakter. Na začiatku sa nám nedarilo, ale dokázali sme otočiť zápas zo zlého stavu a zlej hry. Druhý polčas sme už dominovali. S touto časťou hry som spokojný, špeciálne po takom zápase, aký sme počas týždňa odohrali v Dunajskej Strede.“

 

Tabuľka:

Por.DružstvoZVRPSkóreBody+/-
1 logo FC VSS Košice 16 12 1 3 31 : 10 37 13
2 logo 1. FC TATRAN Prešov 16 8 5 3 31 : 15 29 5
3 logo Partizán Bardejov 16 8 4 4 28 : 19 28 4
4 logo FK Poprad 16 8 2 6 28 : 19 26 2
5 logo MFK Tatran Liptovský Mikuláš 16 7 5 4 23 : 15 26 2
6 logo MFK Lokomotíva Zvolen 15 7 2 6 22 : 19 23 2
7 logo FK Haniska 16 6 3 7 16 : 22 21 -3
8 logo FC LOKOMOTÍVA KOŠICE 14 5 3 6 19 : 21 18 -3
9 logo FK Spišská Nová Ves 16 5 3 8 18 : 29 18 -6
10 logo MFK Dolný Kubín 15 5 1 9 15 : 24 16 -8
11 logo OFK Teplička nad Váhom 16 3 3 10 14 : 32 12 -12
12 logo MŠK Rimavská Sobota 16 3 2 11 10 : 30 11(-3) -13

(19:20, M. Baranová)

Diskusia
Pridať komentár