VIDEO | FC Košice v šlágri kola porazili 1. FC Tatran Prešov, duel sledovalo viac ako 4000 fanúšikov

998x
02. August 2022
FC Košice v šlágri kola porazili 1. FC Tatran Prešov, duel sledovalo viac ako 4000 fanúšikov
 
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Už druhé kolo druhej futbalovej ligy prinieslo zaujímavý súboj, keď vo východoslovenskom derby na seba narazili Košice a Prešov. V novej košickej aréne stretnutie sledovalo viac ako štyritisíc fanúšikov a bolo sa na čo pozerať.
 
Pekné futbalové akcie na oboch stranách, tvrdé súboje a skvelá atmosféra, o ktorú sa postarali nielen domáci fanúšikovia, ale aj hostia z Prešova.
 
V úvode sa oba celky rozohrávali, no s pribúdajúcimi minútami sa začali šance rodiť na oboch stranách. Nováčik z Prešova vedel dobre podržať loptu, no aj domáci si vedeli vytvoriť viacero sľubných šancí. Keď sa už zdalo, že sa úvodné dejstvo skončí bezgólovo, pohrozil hosťujúci Karaš, no jeho strela bola tečovaná na rohový kop. Po rohu sa už hráči v zeleno-bielych dresoch tešili, keď Milunovićova prihrávka prešla popod nohy Mizeráka, Pačindu a Kriváka našla Barana a ten už loptu umiestnil za chrbát gólmana Kiru.
 
 Košičania svojho súpera postupne zatlačili
 
„Prvý polčas sme zvládli dobre takticky aj čo sme si povedali, tak sme plnili. Myslím, že celkom nám vyšiel ten prvý polčas a dali sme gól. Mali sme i ďalšie šance, ktoré sme možno mohli premeniť,“ uviedol Kamil Karaš, 1. FC Tatran Prešov.
 
„Ukázali sme charakter, prehrávali sme 1:0 v polčase. Niečo sme si v kabíne povedali a druhý polčas sme to otočili, takže sme ukázali, že sme silné mužstvo,“ odpovedal Michal Jonec, FC Košice.
 
Práve v druhom polčase za stáleho dažďa mali Košičania viac z hry a postupne svojho súpera zatlačili. Tatran sa spoliehal na protiútoky, na tie väčšinou končili na hranici šestnástky. Po hodine hry sa domácim podarilo vyrovnať, keď Jakúbek presne našiel Pačindu a ten už vedel, kam má loptu poslať. Neprešli ani tri minúty a 1. FC Tatran inkasoval znova, Pavúk ukážkovo našiel Joneca, ktorý strhol vedenie na stranu Košíc.
 
 Vyše 4 000 divákov na zápase v druhej lige
 
„Fero Pavúk mi to výborne načapoval na zadnú tyč a ja by som musel už to zakončovať, pretože keby som to preberal, tak by som sa asi sám zamotal ako sa poznám, takže som rád, že som to hlavičkou umiestnil k tyčke a že sme vyhrali,“ povedal Michal Jonec.
 
V záverečnej dvadsaťminútovke si už hostitelia náskok udržali a po takmer 2500 dňoch v krajskom derby porazili Tatran 2:1.
 
„Ušiel nám minimálne bodík, pretože hlavne v tom prvom polčase sme sa sústredili na pozornú defenzívu. To nám vychádzalo okrem jednej gólovej príležitosti, ktorú mali domáci hneď v úvode si myslím, že nevystrelili na bránu a my sme naopak ku gólu spálili dve tutovky, ktoré ak by sme možno premenili na dvojgólový náskok, tak by ten zápas bol ľahší a mrzí úsek v druhom polčase, kde sme inkasovali zbytočné a lacné góly,“ uviedol Marek Petruš, tréner 1. FC Tatran Prešov.
 
„Ťažký zápas, ale pred vynikajúcou kulisou. Myslím si, že veľmi kvalitný zápas na druhú ligu, ktorý bol samozrejme podporený divákmi. Samozrejme sme si predstavovali prvý polčas možno trošku ináč, ale super, dobre bránil, nevedeli sme ich otvoriť, no po štandardnej situácii išiel do vedenia. Trošku nás to zaskočilo, ale za druhý polčas, za tú ochotu a za to chcenie, tak sa priklonilo ku nám šťastie, za čo sme radi a tri body ostávajú doma, a to sme aj chceli,“ ozrejmil Anton Šoltis, tréner FC Košice.
 
 Fanúšikovia naplno povzbudzovali
 
„My sme vedeli, že sme silné mužstvo a že sme kombinačné mužstvo. Súper nakopával celý čas lopty, takže trošku sme mali s tým problémy prvý polčas, ale druhý polčas jednoznačne na ich polke mali možno nejakých pár polšancí mali, ale my sme to vyriešili a išli sme za víťazstvom, čo sa nám podarilo a sme radi,“ povedal Erik Pačinda, FC Košice.
 
Vyše 4 000 divákov na zápase v druhej lige sa na tribúnach často nevidí a skvelú atmosféru ocenili aj oba tímy.
 
 
„Vedeli sme, že atmosféra bude výborná, a to sa potvrdilo. Fanúšikovia z Prešova a Košíc boli výborní, čiže atmosféra bola super a myslím si, že takto by to malo byť na týchto zápasoch,“ informoval Kamil Karaš, 1. FC Tatran Prešov.
 
„Naši fanúšikovia ukázali, že v druhej lige asi konkurenciu nemajú a hnali nás celý zápas, aj keď sme prehrávali 1:0. Stále nás povzbudzovali, no a my sme sa im odvďačili tým dnešným víťazstvom,“ poďkoval Michal Jonec, FC Košice.
 
V treťom kole vycestujú Košice do Pohronia, kde sa stretnú s bývalým účastníkom najvyššej futbalovej súťaže, Prešov odohrá zápas v Humennom.
(11:01, red)
Diskusia
Pridať komentár