Poltucet gólov v sieti Ľubotíc

1924x
25. Júl 2022
Bardejov sa pripravuje na tretiu ligu
Partizáni v príprave vyhrali 6:0 
 
V ďalšom prípravnom zápase hostil Partizán Bardejov celok Ľubotíc. Tie patria k piatim mužstvám minulosezónnej IV. ligy sever, ktoré si zachovali štvrtoligovú príslušnosť a po reorganizácii budú účinkovať v najvyššej regionálnej súťaži. Mimochodom svedčí to o tom, že mužstvo má svoju kvalitu a výber súpera pre rozbiehajúci sa Partizán bol dobrou voľbou.
 
Partizáni, pod vedením trénera Rastislav Kicu, pomaličky zostavujú mužstvo pre nový ročník 3. ligy. Táto súťaž bude riadená SFZ. Existovať budú dve skupiny (východ, západ) a ich víťazi budú postupovať priamo do druhej ligy.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
Ukazuje sa, že voľba trénera Kicu bola dobrou voľbou. Kica je dlhoročný mládežnícka tréner, majster Slovenska s dorastom Nitry. Aj ako druholigový tréner Partizána dosahoval skvelé výsledky (2012/2013 – 4. miesto, 2013/2014 – 3. miesto, 2014/2015 – 6. miesto). Najdôležitejšie je však to, že má nielen dôveru hráčov, ale aj prirodzenú autoritu. Stavil prevažne na odchovancov a tak na trávniku uvidíme rad hráčov s domácimi koreňmi. V súčasnom kádri, ten ešte nie je definitívny, ich je 16.
 
Tréner Kica sa musel zaobísť bez niekoľkých hráčov liečiacich sa z drobných zranení (Kukulský, Križanovský, Stachura, Chavez). Naopak na ihrisku sa prvýkrát objavili Bombik, Šott a Hanuščák. Hanuščák je futbalová stálica, mladíci Bombik a Šott ukázali, že futbal hrať vedia. Na skúške je 20 ročný Sebastian Borok (FC Košice, štyri druholigové štarty). Dal dva góly a ukázal, že by si mohol v Bardejove nájsť miesto.
 
 
Bardejovčania boli celý zápas lepší a prvý gól strelil už v 4. minúte Somov. Partizáni ovládli ihrisko a, v minulej sezóne jav nevídaný, keď stred poľa domácich hýril aktivitou a nápadmi.
 
V dobrom svetle sa ukazujú mladíci Bombik a Kmec (po príchode na ihrisko aj N. Lukáč) a tí spolu so skúsenejšími kolegami nedali súperovi dýchať. Obrana na čele so skúseným Čikoš-Pavličkom veľa roboty nemala. Elexa sa ukazuje ako dobrá akvizícia, pre Bereckého platí to, čo bolo napísané o Hanuščákovi.
 
Nedávno ešte dorastenci Stolárik a Šott nesklamali a súpera k ničomu nepustili. Partizáni pridávali gól za gólom a tak do polčasu bolo už 4:0.
 
Obraz hry sa nezmenil ani v druhej časti. Potlesk z tribún si zaslúžili aj hostia, keď nádherná strela z vyše 30 metrov skončila na žrdi Čikoš-Pavličkovej brány. Domáci pridali ešte dva góly a tak konečný výsledok 6:0 potešil vyše stovky divákov.
 
Partizáni si pripísali v príprave prvé víťazstvo. Výkon mužstva dáva nádej, že sa v Bardejove opäť bude hrať pekný futbal, ktorý dokáže potešiť divákov.
 
Je to však stále príprava a tak zostaňme radšej na zemi. Napriek dobrej hre a šiestim gólom v sieti súpera čaká na trénera Kicu a jeho realizačný tím ešte veľa roboty.
 
Bardejovčania ešte stále hľadajú hráčov na skvalitnenie kádra. V hre s objavilo aj niekoľko nedostatkov a aj tie bude treba odstrániť. Novovzniknutá tretia liga nebude jednoduchá súťaž a na našich futbalistov čaká rad kvalitných a skúsených súperov.
(19:41, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár