Minister školstva J. Draxler navštívil Bardejov

13x
06. November 2015

Do Bardejova zavítal Juraj Draxler

www.ahojbardejov.sk minister Draxler (1).JPG

Minister navštívil aj triedy počas vyučovania

 

Vo štvrtok (5. 11.2015) do Bardejova v rámci pracovnej cesty po východe republiky prišiel minister školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Juraj Draxler, kde zavítal na tri školy – prvou zastávkou bola Základná škola na Komenského ulici, druhou neďaleká Stredná priemyselná škola a poslednou ZŠ v Raslaviciach.

www.ahojbardejov.sk minister Draxler (5).JPG Pred časom žiaci ZŠ na Komenského ulici vycestovali do hlavného mesta, kde sa v projekte Integrácia svieti pre všetky deti rovnako stretli s ministrom a pozvali ho na návštevu školy.

Minister v sprievode  riaditeľa školy absolvoval prehliadku školy i školského dvora, diskutoval s učiteľmi a stretol sa aj s riaditeľmi základných a stredných škôl. Tam sa dozvedel, čo učiteľov i nepedagogický zbor trápi, aká je situácia na školách v Bardejove. V príhovore spomenul, že do Bardejova prišiel prvýkrát a že sa mu mesto páči. Nasledovali témy školstva – riaditeľov a učiteľov zaujímala hlavne otázka financií, veď ako aj J. Draxler poznamenal: „Školstvo je na Slovensku finančne poddimenzované.“  Uviedol, že učitelia by si zaslúžili zvýšenie platov, no všetko ide postupne, krok po kroku a že aj po finančnej stránke by sa mali mať pedagógovia lepšie. 

Vysvetlil aj situáciu ohľadom nových projektov, akreditácii, osemročných gymnázií alebo učebnicami.  Kyticu odovzdal žiačke S. Javorskej, ktorá sa umiestnila na Majstrovstvách Slovenska v hode diskom na krásnom druhom mieste.

Po hodinovom stretnutí s riaditeľmi sa presunul na Strednú priemyselné školu, kde takisto absolvoval prehliadku školy a stretol sa aj s kuchárkami či učiteľmi. Prezrel si areál školy a internát, riaditeľ školy V. Jacenko ho informoval aj so sťahovaním sa Obchodnej akadémie do priestorov priemyslovky. Poslednou ministrovou zastávkou bola Základná škola v Raslaviciach. Pripravený bol slávnostný obed, minister sa stretol aj s riaditeľmi okolitých škôl.

(11:50, j)

Čítajte tiež:

http://ahoj.tv/clanok/minister_skolstva_sa_stretol_so_ziakmi_zs_na_komenskeho_ulici.html 

811
Diskusia
Pridať komentár