VIDEO | Bardejov začína odznova, na úvod remíza s kvalitným súperom

2675x
18. Júl 2022
Partizán štartuje novú éru
 Pozrite si videoreportáž
 
Futbalisti Partizána Bardejov v prvom prípravnom zápase hostili Lipany, dlhoročného účastníka tretej ligy. Bardejovčania postupne skladajú družstvo na novú sezónu.
 
Lipany majú skúsené a kvalitné mužstvo. Naopak tréner domácich Kica skladá svoj kolektív od základu. Na jeho hráčoch ešte bolo vidieť nezohranosť a najmä v defenzíve to ešte trochu škrípe. 
 
V kádri je rad mladých chlapcov, ktorí medzi mužmi ešte len zberajú skúsenosti. Nemožno im však uprieť snahu a bojovnosť. Mužstvo zložené prevažne z odchovancov (v základnej zostave ich nastúpilo deväť) podalo slušný výkon a dokázalo s favorizovaným súperom uhrať remízu.
 
 
Prvý polčas bol vyrovnaný so šancami na oboch stranách. Po chybe v obranných radoch sa hostia ujali vedenia. Strelcom gólu bol Michal Kráľovič. Domáci v závere nepremenili pokutový kop. V druhej časti hry Kovalčík zvýšil náskok ŠK Odevy na rozdiel dvoch gólov. Potom sa už presadzovali len domáci.
 
Somov po peknej akcii strelil kontaktný gól a striedajúci Pangrác-Piter potreboval byť na ihrisku len pár minút na to, aby z priameho kopu vyrovnal.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
V zápase sa predstavilo v drese Partizána 15 hráčov. Z toho bolo 12 odchovancov, 1 cudzinec (Artem Venediktov – Rusko) a dvaja hráči z iných klubov (Ondrej Elexa – 22 rokov, odchovanec Košíc, posledné pôsobisko Tatran Prešov a Dávid Haščák – 23 rokov, odchovanec Lipian, posledné pôsobisko Tatran Prešov).
 
Rastislav Kica je skúsený a dobrý tréner a má pozitívny vzťah k bardejovskému futbalu. Dlho pôsobil v rôznych funkciách pri mládežníckych mužstvách Partizána a pozná „svojich“ hráčov. Na druhej strane u odchovancov Partizána má prirodzenú autoritu a je to práve on, kvôli ktorému sa hráči do Bardejova vracajú.
 
 
V prvom prípravnom zápase by sa našlo vo výkone mužstva rad chybičiek, možno až chýb. Je to však začiatok, hráči sa na ihrisku ešte nepoznajú.
 
Mladíci, aj keď ani jeden nesklamal, predsa len potrebujú akú takú skúsenosť. Ale Stolárik, Kmec, Kukulský, N. Lukáč sa ukazujú v dobrom svetle. Práve Partizán, pri náležitej snahe, môže byť ich odrazovým mostíkom do veľkého futbalu.
 
V mužstve je rad skúsených borcov
 
Pyda, Berecký, M. Lukáč, Čikoš-Pavličko, Kica, R. Stachura, Hanuščák. Práve oni môžu byť ťahúňmi, autoritami i vzormi pre „mládežníkov.“
 
Z hráčov, ktorých korene sú mimo Partizána ukázal niekoľko presných prihrávok ruský legionár Venediktov. Elexa i Haščák si potrebujú ešte na hráčov okolo seba zvyknúť.
 
Remíza s kvalitnými a skonsolidovanými Lipanmi patrí k dobrým výsledkom. Nič však netreba preceňovať ani podceňovať. Je to predsa len príprava a tak tréneri skôr skúšajú ako pozerajú na výsledky.
 
 
Mužstvo trénera Kicu vyzerá perspektívne. Zišli by sa ešte dvaja-traja skúsení futbalisti do defenzívy a stredu poľa. Na tom sa usilovne pracuje.
 
Na bardejovskom štadióne vládne pred novou sezónou optimistická nálada. Bardejovčania v drese Partizána, na rozdiel od „legionárov“, ktorí v Partizáne pôsobili v minulom ligovom ročníku, hrať chcú a farby Partizána sú aj ich farbami. A to je nádej na dobrý reštart a aj na to, že bardejovskí futbalisti začnú opäť bardejovským fanúšikom prinášať zábavu a radosť.
 
Partizán Bardejov BŠK – ŠK Odeva Lipany 2:2 (0:1)
Rozhodovali: Šuľa, Kmec, Kočiš
Góly: Somov, Pangrác-Piter – M. Kráľovič, Kovalčík
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Lipták – Stachura, Elexa, Berecký, Stolárik, Kukulský, Kmec, Haščák, M. Lukáč, Somov, Pyda, striedali Križanovský, N. Lukáč, Pangrác-Piter, Venediktov
(19:11, P. Cingel) 
Diskusia
Pridať komentár