Vladimír Pyda bude v novej sezóne reprezentovať Partizán Bardejov

3558x
15. Júl 2022
Znova v Bardejove
Vladimír Pyda bude hrať za Partizán Bardejov 
 
Vladimír Pyda s futbalom začínal v Čirči. Cez Lipany sa dostal do prvoligového dorastu Partizána Bardejov a následne spolu s trénerom Kicom aj do A – mužstva Partizána.
 
V bardejovskom drese nastúpil v druhej lige 38x (1571 min.) a dal dva góly. O svojom pôsobení po odchode z Bardejova povedal.
 
„Po odchode z Bardejova som sa vybral za prácou do zahraničia. Bol som tam tri mesiace a následne som sa vrátil na Slovensko. Tu som aj pracoval a futbal som hrával v Čirči, kde som s týmto športom začínal. Trvalo to asi dva roky. Následne som prijal ponuku Šarišských Michalian a o pol roka ŠK Odevy Lipany. Tam som strávil štyri roky. O moje služby prejavil záujem, vtedy treťoligový, Tatran Prešov. Oslovili má páni Šesták a Petruš, aby som im pomohol postúpiť do druhej ligy. To sa nám, chvalabohu, podarilo.“
 
Po dlhých rokoch sa Vlado vracia do Bardejova. O tom, čo ho do Partizána priviedlo, hovorí: „Do Bardejova ma priviedla ponuka trénera Rastislava Kicu. V časoch, keď som tam pôsobil, sme mali skvelý vzťah. Kicovu ponuku som odmietnuť nemohol. Bol to on, kto mi dal šancu v druhej lige medzi dospelými, bol to on, kto odštartoval moju futbalovú kariéru a ja som za to nesmierne vďačný.“
 
Vladimír Pyda má 27 rokov, hrá na pozícii útočníka a doposiaľ pôsobil v týchto kluboch v tomto poradí: Čirč, Lipany, Bardejov, Šarišské Michaľany, Lipany, Tatran Prešov, Bardejov.
(14:04, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár