Bardejovskí hokejbalisti na turnaji v Liptovskom Mikuláši

1100x
12. Júl 2022
Po úspešnej sezóne prvý turnaj 
Bardejovčania obsadili konečné 6. miesto 
 
V júli sa hráči HBC Knights Bardejov zúčastnili na prvom plánovanom turnaji v Liptovskom Mikuláši, kde obsadili konečné 6. miesto. Tento turnaj nesie názov FUNKY MONKEY CUP.
 
Na Liptov došli v oklieštenej zostave. Prvý hrací deň tam bolo len 10 hráčov + 1 brankár. Títo chlapci zvládli v základnej skupine pozbierať nejaké body. K čomu im gratulujeme za bojovnosť. V zápasoch boli rovnocenným súperom všetkým tímom. V nedeľu už z Bardejova vyrazila na pomoc ďalšia formácia, ktorá mala doplniť mužstvo.
 
„Naši chalani vyrazili na turnaj v oklieštenej zostave. Nakoľko po 3b HbL Východ si niektorí doliečovali zranenia a zdravotné problémy, iní mali reprezentačný turnaj v Pardubiciach. Niektorých nepustili pracovné povinnosti. Aj ja osobne som sa pripojil až v nedeľu,“ povedal Matúš Gmitter.
 
Na turnaji 10 tímov 
 
Turnaj mal zastúpenie 10 tímov: HBK Diaková, Partizáni Liptovský Mikuláš, Liptovský Mikuláš Wings, HBC Knights Bardejov, Serafins Liptovská Lužná, HbK Námestovo, HBK Raccoons Vranov n T., Funky Monkeys Liptovský Mikuláš, Warriors Havířov, Béčko Liptovský Mikuláš.
 
 
Viacero tímov malo vo svojich radoch výborných hráčov, medzi osobnosťami turnaja boli napríklad z radov hokejistov bratia Hunovci, Šimon Nemec, Filip Mešár, Vladimír Vybíral, Jozef Baláž, František Poliaček. Posledný menovaný vyhral aj najlepšieho strelca turnaja, keď nazbieral úctyhodné skóre 17 gólov + 16 asistencií.
 
Výborný Krochta 
 
Zo základnej skupiny sa Bardejovčania z 3. pozície prebojovali priamo do štvrťfinále, kde už ich už čakal hviezdami ostrieľaný tím, Béčko Liptovský Mikuláš, ktorý to dotiahol až do finále turnaja. V danom zápase dokázali so súperom hrať rovnocenný hokejbal. Len súper si vytváral viacero nebezpečných šancí, ale výborne chytajúci Krochta držal Bardejov v hre celý zápas. Mrzieť ich môžu najmä nepremenené šance, ale bohužiaľ aj taký je hokejbal. Po zápase sami organizátori a súperi uznali kvality bardejovského brankára, ktorý odchytal jeden zo svojich najlepších turnajov.
 
„Turnaj mal skvelú organizačnú úroveň, ktorá popri hokejbale ponúkala množstvo atrakcií. Turnaj sa niesol v spomienke na zosnulého hráča Erika Balažoviča. Prvý deň bol pre naše mužstvo ťažší, no zvládli sme ho s pomocou hráčov z Liptovského Mikuláša. Po príchode posíl z Bardejova sme mohli konkurovať aj silnejším mužstvám, no tým Béčko LM bol aj nad naše sily. Turnaj hodnotím dobre, podarilo sa nám nazbierať kontakty a reprezentovať Bardejov mimo nášho mesta o čom svedčí aj pozvánka na ďalší ročník,“ prezradil Peter Rusnák.
 
Výsledky zápasov HBC Knights Bardejov
 
Partizáni Liptovský Mikuláš – HBC Knights Bardejov 0:2
Góly: Lukáš Dubas (Peter Rusnák), Feher Pataky (Matúš Králik)
 
HBC Knights Bardejov - Hbk Diaková 0:1
Góly: Tomáš Kozák (Andrej Farbák)
 
Liptovský Mikuláš Wings – HBC Knights Bardejov 4:0
Góly: Michal Uhrík (Fero Poliaček, Filip Mezovský), Michal Uhrík (Fero Poliaček, David Matejovie), Michal Kabač (Michal Uhrík, Fero Poliaček), Michal Kabač (Fero Poliaček, Michal Uhrík)
 
HBC Knights Bardejov - Serafins L. Lužna 1:0
Góly: Matúš Gmitter (Richard Majer, Lukáš Dubas)
 
ŠTVRŤFINÁLE
Liptovský Mikuláš Béčko – HBC Knights Bardejov 3:0
Góly: Patrik Oško (Šimon Nemec), (Robert Huna), Šimon Nemec (Huna Richard), Robert Huna (Patrik Oško)
(16:56, MG)
Diskusia
Pridať komentár