VIDEO | Na bardejovskom futbalovom štadióne prebieha rekonštrukcia umelej trávy

1720x
21. Jún 2022
Nový umelý trávnik poslúži aj verejnosti
Pozrite si našu videoreportáž
 
Futbalový klub Partizán Bardejov sa pred rokom zapojil do projektu Slovenského futbalového zväzu a Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu a po úspešnom schválení projektu začal v týchto dňoch s rekonštrukciou umelého trávnika.
 
„Začali sme takú modernizáciu umelej trávy, pretože tá stará bola nevyhovujúca, jednak kvalitatívne, nemali sme ju certifikovanú a ďalej ani ihrisko nespĺňalo tieto nové štandardné rozmery, takže sme sa uchádzali o výzvu z grantu na podporu športu. Tam sme boli úspešní v projekte a získali sme príspevok vo výške 127 000 eur. Ďalší príspevok sme získali od Slovenského futbalového zväzu, ktorý bol z programu UEFA HatTrick presne na výmenu umelej trávy. Tam sme mali 100 000 eur a 15 000 je naše financovanie ako klubu,“ uviedol Stanislav Soroka, prezident Partizána Bardejov BŠK.
 
 
 Rekonštrukcia umelého trávnika je v plnom prúde
 
Certifikované ihrisko bude po novom dlhšie a širšie, s rozmermi 105 na 68 metrov a chýbať nebudú ani výbehové plochy. Splnené tak budú všetky požiadavky na organizovanie majstrovských zápasov. V pláne je aj využitie doterajšieho trávnika, ktorý má už dvanásť rokov.
 
 
„Zatiaľ máme takú myšlienku, že na futbalovom štadióne za novou bočnou tribúnou je nejaká plocha, ktorú by sme radi využili, ale budeme na to prve hľadať zdroje. Moja myšlienka je, aby sme tam urobili multifunkčné ihrisko, kde by sa dala zahrať aj hádzaná, basketbal, volejbal, nohejbal a podobne, čiže nielen futbal, ale aj iné športy. Tam by sme chceli aj využiť túto trávu, ktorú máme, ale uvidíme. Je to myšlienka, na ktorú treba zohnať peniaze, takže zase budeme pozerať jednotlivé výzvy, ktoré sú na podporu športu, a keď sa budeme môcť prihlásiť ako klub, tak urobíme všetko preto, aby sme to zužitkovali, aby sme spojili príjemné s užitočným, pretože tých plôch na trénovanie nikdy nie je dosť,“ ozrejmil Soroka.
 
Umelá tráva poslúži aj verejnosti
 
Nová umelá tráva bude slúžiť nielen futbalistom a futbalistkám.
 
„Všetkým základným školám tu na území Bardejova, stredným školám a taktiež aj našim seniorom, pretože športové hry robia seniori u nás na umelej tráve, takže tu bude slúžiť širokej verejnosti, ale vždycky po dohode v jednotlivých časových intervaloch, lebo viete, že máme tréningy poobede, takže vždycky, keď sa tam nájde priestor, tak my nemáme problém, aby to slúžilo širokej verejnosti,“ informoval Soroka.
 
Ak všetko pôjde podľa plánu, vedenie klubu očakáva, že práce budú dokončené v prvom júlovom týždni.
(9:55, red)
Diskusia
Pridať komentár