Stredoškoláci si zmerali sily vo futbale o pohár predsedu KSK

1073x
16. Jún 2022
Študentská časť Krajskej futbalovej ligy vyvrcholila finálovými zápasmi
 
Žiaci stredných škôl si po dvoch rokoch opäť zasúťažili o pohár predsedu Košického samosprávneho kraja.
 
Po dvojročnej pauze, ktorú zapríčinila pandémia koronavírusu, si stredoškoláci medzi sebou opäť zmerali sily v rámci študentskej časti Krajskej futbalovej ligy (KFL). Tento rok sa do turnaja zapojilo 41 študentských tímov zo stredných škôl, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja, čo je o 3 tímy viac než v poslednom ročníku.
 
 Víťazom sa stala Stredná odborná škola obchodu a služieb v Michalovciach
 
„Veľmi sa teším, že po dvoch rokoch sa opäť stretli žiaci zo stredných škôl a zasúťažili si vo futbalových zápasoch. Študentskej časti KFL sa tento rok zapojil rekordný počet žiakov, futbal si zahralo 410 študentov. Veľmi mi záleží na tom, aby tradícia KFL pokračovala naďalej. Cieľom tejto futbalovej ligy bolo nielen vrátiť futbal na miesta, kde zanikol alebo sa už nehráva, rozhýbať sme chceli aj našich študentov. Aj takýmto spôsobom môžeme skvalitňovať výchovno-vzdelávací proces, prinášať žiakom viac možností na pohyb a budovanie pozitívnych návykov. Pohyb a šport je presne to, čo mládež a vlastne my všetci teraz potrebujeme, po dvoch rokoch pandémie,“ uviedol predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.
 
 Odohrali 62 základných zápasov
 
Žiaci zapojení do študentskej KFL vyskladali 10-členné súťažné družstvá. Počas 19. a 20. mája odohrali 62 základných zápasov v Sečovciach, Košiciach – Šaci, Spišskej Novej Vsi a Rožňave. Z nich vzišli víťazné tímy, ktoré sa stretli vo finálových zápasoch 15. 6. 2022 na Strednej škole priemyselných technológií, Košice – Šaca.
 
 Do turnaja sa zapojilo 41 študentských tímov
 
O školský pohár predsedu Košického samosprávneho pohár zabojovali Stredná odborná škola obchodu a služieb Michalovce, Gymnázium Školská Spišská Nová Ves, Gymnázium Alejová Košice a Stredná odborná škola technická Rožňava. Víťazom sa napokon stal tím zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Michalovciach, ktorý vo finále porazil žiakov z Gymnázia na Školskej ulici v Spišskej Novej Vsi. Cenu však dostali všetci, a to v podobe setu športového oblečenia.
 
Krajská futbalová liga je rozdelená do troch častí – Zimný pohár predsedu KSK, letný Turnaj neregistrovaných hráčov a Študentská liga KFL. Košický samosprávny kraj ju založil v roku 2018 s cieľom zjednodušiť a zlepšiť možnosti zimnej prípravy pre futbalové mužstvá v kraji a podporiť študentov vo veku 15 – 20 rokov.
(9:02, Anna Terezková)
Diskusia
Pridať komentár