Úspešný turnaj pre Dart club Garžoľ Bardejov

1496x
13. Jún 2022
Prvenstvá pre Františka Miku a Mateja Čverhu
Slovenský pohár a Majstrovstvá Slovenska 
 
V telocvični ZŠ na Vinbargu v Bardejove sa uskutočnilo 3. kolo Slovenského pohára v steelových šípkach a majstrovstvá Slovenska. Boli to dve finálové podujatia, v ktorých sa úspešne predstavili hráči z Dart clubu Garžoľ. V hlavnom turnaji štartovalo 134 súťažiacich. Hlohovec bol presnejší ako Bardejov
 
V súťaží družstiev štartovalo 16 najlepších tímov.
 
V osemfinále sa Bardejovčania trochu natrápili, ale postúpili cez Vrútky 10:6. Vo štvťfinále sa v dobrej forme predstavil víťaz Nike premiér League František Mika. Porazili Bratislavu 10:8. V semifinále už neboli takí presní a prehrali s Hlohovcom 10:3. V druhom semifinále Prešov vyhral s Nitrou 10:9. Vo finále Hlohovec dominoval s Prešovom po výsledku 10:5. To rozhodlo o umiestnení na prvom a druhom mieste. Bardejov skončil tretí.
 
Mika s prestížnou trofejou
 
Na 3. ročníku sa zišlo osem kvalifikovaných elitných šípkarov v súťaží Niké premiér League. Vydarený deň mal František Mika. Najprv porazil Zatka (Voderady) 7:5 a postúpil medzi štyroch najlepších o medaily. Poradil si aj s Pivovarčim (Bratislava) 9:6 a vo finále nedal šancu ani Vindišovi (Báb) so skóre 10:4. Vo finále dvojíc Pivarč s Krajkovičom (Humenné) vyhrali nad domácimi Čverhom so Zimanom 3:2.
 
Junior Čverha potvrdil talent
 
Domáci pretekár Matej Čverha sa nezľakol nikoho. Dobre naladený jasne dominoval vo finiši juniorskej časti turnaja. Vo finále nedal šancu Hološkovi (Trnava) po výsledku 4:0.
(14:08, J. Ščerbík)
Diskusia
Pridať komentár