VIDEO | Slovenský futbalový cirkus pokračuje ďalším dielom

2391x
11. Jún 2022
Bardejovu sezóna nevyšla
V závere družstvo viedol J. Galko (vpravo) 
 
Tak ako v minulej sezóne, ani teraz sa o postupujúcich a zostupujúcich nerozhoduje len na ihrisku, ale aj za zeleným stolom. O tom kto bude účastníkom prvej a druhej ligy musí nakoniec rozhodnúť SFZ.
 
Licenciu pre profesionálne súťaže nedostala Sereď a Senica. Počet zostupujúcich sa asi zníži, naopak počet postupujúcich sa zvýši. Otázne je aj koľko víťazov tretích líg bude mať záujem postúpiť (resp. či dostanú licenciu).
 
Istotu vypadnutia by malo mať len Námestovo. Na druhom konci tabuľky Banská Bystrica, majúca hrať baráž, postúpila priamo. Prvoligovú príslušnosť si zachoval aj druhý potencionálny účastník baráže Zlaté Moravce a prvoligová bude aj tretia Skalica.
 
Po veľmi nevydarenej jesennej časti, v ktorej Partizáni získali v sedemnástich zápasoch len jedenásť bodov, postihol kabínu Bardejovčanov riadny prievan.
 
Opustilo ju jedenásť hráčov. Romulo Silva Santos sa rozhodol pre Trebišov. Trénerom A-mužstva, napriek výrazným neúspechom v prvej časti ligového ročníka, ostal Marián Šarmír. To sa nakoniec ukázalo ako najväčšia chyba vedenia klubu.
 
Šarmír v počte prehier, zbytočných strát bodov, nekoncepčnosti, neschopnosti poskladať víťaznú zostavu a udržať na ihrisku disciplínu i reagovať na vývoj zápasu prekonal aj Ozätu.
 
 
Nebývalý počet zbytočných žltých a červených kariet a následné tresty viedli k oslabeniu kolektívu práve v čase, keď Partizáni potrebovali získavať body. Na východ prišiel, pred odvetnou časťou druhej ligy, rad nových hráčov, prezentovaných ako výrazné posily a tak sa očakávalo, že so záchranou problémy nebudú.
 
Väčšina z nich však sklamala a skôr to vyzeralo tak, že prišli do Bardejova ako tak prežiť, počkať, kedy im na účte kliknú výplaty a oni sa poberú kaziť futbal niekde inde.
 
Evidentne svoju budúcnosť nespájali s Bardejovom a jeho futbalom a tak sa o jeho záchranu ani veľmi neusilovali. Kdeže ostali časy Semana, Staša, Andraščíka, Milunovića či iných hráčov, ktorí boli vždy ochotní za farby Partizána odovzdať na ihrisku všetko.
 
Jar začali Bardejovčania relatívne dobre
 
Remíza v Komárne bola prekvapením. No napriek nadšeniu z výsledku na mužstve bolo vidieť, že tu niečo škrípe. Výpadok v závere zápasu sa stať nemal a len výborný Čikoš-Pavličko zachránil pre svoje mužstvo aspoň bod. To, že zápas končí až po odpískaní rozhodcom zápasu Šarmír svojich hráčov naučiť nedokázal.
 
O body takto Bardejovčania prišli v Trebišove, v Žiline a aj v Košiciach. Doma v zápase s Dubnicou, našťastie hosťujúci hráč riešil samostatný nájazd veľmi zle. Jediným vystúpením partizánov, ktorý ako tak spĺňal ligové kritériá bol zápas s Petržalkou.
 
 
Hornošarišania sa zapísali aj do kroniky Námestova. Beznádejne posledné mužstvo, ktoré dovtedy získalo len tri bodíky za tri remízy, si práve vďaka futbalistom v dresoch Partizána zaknihovalo prvé druholigové víťazstvo.
 
Po hanebnej prehre na domácom ihrisku so Slovanom 21 mužstvo opustil tréner Šarmír. V dvoch zápasoch sedeli na lavičke asistent Matej Čobik – Ferčík spolu s manažérom klubu Máriom Jančoškom. Následne prišiel Jaroslav Galko. Ani jeden z nich však s rozbitým mužstvom bez ambícií, disciplíny a snahy čo len zabojovať aspoň o dobré meno svoje i klubu už nič urobiť nemohol a tak Partizáni prehrávali zápas za zápasom.
 
Výsledkom je hrôzostrašná séria desiatich zápasov bez víťazstva a ôsmych bez zisku čo len jedného bodu. Jediné jarné víťazstvo dosiahli doma v 19. kole (5.3. 2022) s Petržalkou (2:0).
 
 
Z bodu za remízu sa fanúšikovia skôr netešili ako tešili v 21. kole (19.3.2022), rovnako na domácom ihrisku (Dubnica 1:1). Na ďalší si museli počkať až do posledného kola v Košiciach (2:2).
 
Na jar sa hralo v štrnástich zápasoch o 42 bodov. Bardejovskí futbalisti ich dokázali získať len sedem. Súperom strelili trinásť gólov, dostali dvadsaťsedem. Rekordnú prehru zaznamenali v Podbrezovej. Železiari (dnes už prvoligisti) nasúkali bezradným hosťom sedem gólov a inkasovali len raz.
 
Zloženie realizačného tímu: Marián Šarmír, Jaroslav Galko – tréneri, Matej Čobík Ferčík – asistent, Juraj Čobej – tréner brankárov, Patrik Vereb – kondičný tréner, Štefan Tarcala – vedúci mužstva, Pavol Kendra a Lucia Kravčiková – maséri a fyzioterapeuti, Patrik Mihaľ a Ivan Krukhovskyi – lekári.
 
Na jar v drese Parizána nastúpili: Čikoš-Pavličko, Fojtíček, Popjak, Bajaj, Horváth, Cmiljanović, Kuc, D. Lukáč, Jurčišin, Ristovski, Konkoľ, Keresteš, Maník, Stachura, Ristovski, Adekuoroye, Kuhajdík, Brenkus, M. Lukáč, Dopater, Panadić, Csáno, Nemergut
(12:55, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár