NOEZON sa zapojí do Svetového dňa pletenia, výrobky poputujú do nemocníc na východe Slovenska

1925x
10. Jún 2022
Výrobky poputujú do Bardejova a Prešova
 
Svetový deň pletenia s NOEZONOM 
 
Spoločnosť NOEZON spúšťa pilotný tvorivý projekt. Pri príležitosti Svetového dňa pletenia na verejnosti sa v Bardejove 11. júna 2022 stretnú handmade tvorkyne, aby spoločne oslávili tento sviatok kreatívnou činnosťou. Výrobky, ktoré počas tohto dňa zhotovia, poputujú na novorodenecké oddelenia NsP Sv. Jakuba v Bardejove a FNsP J. A. Reimana v Prešove.
 
Téma ručného pletenia začala byť vo verejnom diskurze viditeľnejšia zásluhou Danielle Landes. Vďaka jej iniciatíve sa z ručnej tvorby stal sviatok, ktorý sa oslavuje počas druhej júnovej soboty už od roku 2005. Pletárky vyšli z príbytkov do ulíc, obsadili parky, terasy kaviarní či mestskú hromadnú dopravu a začali tak postupne rozširovať povedomie o handmade tvorbe medzi ľuďmi. Landes verila, že takýmto spôsobom môže zmeniť svet k lepšiemu. Spoločnosť NOEZON sa k výzve pridá tento rok po prvýkrát.
 
Tvorím, teda som
 
„Spoločne pliesť, smiať sa a vymieňať si skúsenosti tvárou v tvár v online svete jednoducho nefunguje. V tomto roku sme sa preto rozhodli po prvý raz spojiť nadšencov pletenia a háčkovania a spoločne tak osláviť Svetový deň pletenia. Posolstvom NOEZONU je prebúdzať u ľudí tvorivosť, preto by sme z tohto dňa chceli vytvoriť každoročnú tradíciu. Zároveň spojíme príjemné s užitočným a hotové pletené produkty odovzdáme do nemocníc,” uviedol riaditeľ a zakladateľ NOEZONU Jozef Kozák.
 
V sobotu 11. júna sa v priestoroch spoločnosti stretnú pletárky rôznych vekových kategórií. Počas kreatívneho popoludnia budú vytvárať deky z certifikovanej vlny, ktoré po dokončení poputujú novorodencom v Nemocnici s Poliklinikou sv. Jakuba v Bardejove a Fakultnej nemocnici J. A. Reimana v Prešove.
 
Spojenie všetkých vekových kategórií
 
NOEZON pôsobí na slovenskom e-shopovom trhu od roku 2009. K nechtovému sortimentu v skladových regáloch postupom času pribúdal tovar na kreatívnu činnosť. Firemná identita sa začala formovať s jasnou víziou - nebyť len predajným kanálom.
 
Chceme vytrhnúť ľudí z konzumného spôsobu života a inšpirovať ich k tvorivosti. Či už ide o deti, tínedžerov alebo dospelákov. Ručná tvorba už dávno nie je záležitosťou starých mám. Spája všetky generácie bez rozdielu.
(20:48, Z. Šinaľová)
Diskusia
Pridať komentár