VIDEO | Do Gerlachova zavítal Marián Kurty, mladých futbalistov naučil nové triky

1309x
10. Jún 2022
Športový deň detí v Gerlachove na výbornú
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Športový deň detí s bývalým slovenským mládežníckym futbalovým reprezentantom zažili mladé nádeje tohto športu v Gerlachove. Kategória jedenásť a trinásťročných futbalistov absolvovala s bardejovským rodákom Mariánom Kurtym tréning, po ktorom nasledovala voľná diskusia i autogramiáda.
 
„O tejto akadémii som počul veľa, že tréneri tu robia dobrú robotu, majú veľa detí, tak som bol aj sám zvedavý na to. Dnešný deň ukázal, že to robia fakt dobre, lebo je tu zhruba 30-35 detí a bola radosť pozerať pri cvičeniach na niektorých chlapcov. Neviem či som obohatil viac chlapcov ja alebo chlapci mňa,“ prezradil Marián Kurty.
 
 
„Toto je prvá aktivita. Sú oslovený ďalší chlapci, ktorí hrávali alebo ešte aktívne hrajú futbal a pochádzajú z okresu Bardejov, aby aj naše deti mali inšpiráciu v tom, že aj chlapci z takého okresu môžu niečo dosiahnuť,“ poznamenal Peter Frický, manažér FK Gerlachov.
 
Futbalistom sa celá akcia veľmi páčila a deň detí si poriadne užili. „Dnešný deň bol veľmi super preto, že prišiel reprezentant Slovenska Kurty. Zahrali sme si futbal, naučil náš nejaké kľučky a bol to pre mňa výborný deň,“ povedal mladý futbalista Jakub.
 
„Naučil som sa nové triky. Celkom dobrý deň to bol,“ zhodnotil Oliver. „Vyhrali sme a všetko sa mi páčilo. Naučil nás kľučky a všetko. Určite by som sa chcel dostať do Ligy Majstrov,“ povedal Šimon.
 
„Prišiel Marián Kurty, naučil nás kľučky, hrali sme futbal, skončilo to remízou, dal som vyrovnávajúci gól, páčil sa mi deň,“ okomentoval Kamil. „Páčilo sa mi, že prišiel bývalý reprezentant a naučil nás hrať a športovať,“ uviedol Ivan.
 
Zaujímavá bola aj diskusia, v ktorej mladí futbalisti mali na bronzového medailistu z Majstrovstiev Európy hráčov do 19 rokov z roku 2002 mnoho zaujímavých otázok.
 
„Hneď prvé otázky boli, že či som dal gól, koľko zápasov som odohral. Som bol hneď zaskočený, lebo takú štatistiku nemám. Či som hral aj za reprezentáciu mužov, čiže také futbalové otázky,“ poznamenal Kurty.
 
Bývalému reprezentantovi Slovenska sa práca s mládežou v Gerlachove veľmi páči a ako vraví, príklad by si mali brať aj iné obce či futbalové kluby.
 
„Bodaj by každý jeden smer mal tak podchytených chlapcov, rodičov ako tu. Že príde na tréning 30-35 chlapcov, ale aj dievčat a keby sme mali takto podchytený celý okres, tak potom by aj bardejovský futbal išiel oveľa oveľa vyššie ako sa momentálne nachádza,“ dodal na záver bývalý reprezentant.
 
Celý športový deň detí v Gerlachove sa vydaril na výbornú a organizátori sa už teraz tešia na ďalšie podobné aktivity s inými známymi športovcami.
(10:55, red)
Diskusia
Pridať komentár