Imrich Jusko oslávil 101. narodeniny

4012x
04. Jún 2022
Vďačný Prešovčan Imrich Jusko oslávil 101. narodeniny
Imrich Jusko 
 
Druhého júna 2022 sa dožil krásnych 101. narodenín Prešovčan Imrich Jusko. K srdečnej gratulácii sa pripojilo aj vedenie mesta Prešov.
 
Pán Jusko má aj napriek obmedzenej mobilite veľkú chuť do života a výbornú pamäť. Momentálne je klientom Zariadenia pre seniorov Náruč na Veselej ulici v Prešove.
 
V mene mesta Prešov mu ku krásnemu jubileu prišiel zablahoželať viceprimátor mesta Prešov Vladimír Feľbaba.
 
Imrich Jusko sa narodil 2. júna 1921 v Župčanoch, ako šieste z 11 detí, ôsmich chlapcov a 3 dievčat. Celých 8 rokov dochádzal viac ako 7 km pešo zo Župčian do Prešova, aby si mohol plniť školské povinnosti.
 
 
Bol ambicióznym žiakom a dobre sa učil. Je vyštudovaný právnik. Kvôli štúdiu nemusel ísť bojovať do vojny, slúžil však v nemocnici v Ružomberku ako pomocný zdravotník. Chceli ho na vojenskú prokuratúru, no odmietol, tak ho začali prenasledovať.
 
„Zažil som veľa zlých vecí, ale s vďačnosťou spomínam i na dobré veci i na tie zlé. Nikdy sám človek o svojom osude nemôže rozhodnúť. Treba mať hlavu hore a nohy dole," usmieva sa.
 
So svojou teraz už 88-ročnou manželkou Jaroslavou sa zoznámil neskôr pri práci vo výrobe, kde pracoval viac ako 30 rokov. Oženil sa s ňou ako 43-ročný, ona mala vtedy 29 rokov. Narodili sa im dve dcéry.
 
Pán Jusko vo voľnom čase najradšej sleduje televíziu a hrá karty. Jeho obľúbenou je kartová hra Pasiáns pre jedného hráča, ktorá pomáha trénovať pozornosť a pamäť. Pánovi Imrichovi Juskovi zo srdca blahoželáme a prajeme najmä veľa zdravia!
(15:33, presov.sk)
Diskusia
Pridať komentár