Bardejovskí hokejbalisti postúpili do play-off

1583x
27. Máj 2022
Postup mali vo vlastných rukách
Do play-off postúpili Bardejovčania z tretieho miesta 
 
V poslednom turnajovom kole základnej časti 3b HbL VÝCHOD sme mali PLAY-OFF vo svojich rukách, nakoľko predposledné kolo prinieslo viacero zaujímavých výsledkov. Pomaly začala úradovať postupová matematika. Vedeli sme, že v poslednom kole musíme zabodovať a poistiť si postup do vyraďovacej časti. No o postup do PLAY-OFF bojovali aj ďalší súperi. Chýbali nám aj hráči, ktorí mali cez víkend turnaj v Trebišove na MAMUT CUPE U23 (Turnaj pod záštitou Slovenskej hokejbalovej únie).
 
V košickom drese sa predstavili Kaščák, Jenčuš, Fedoročko. V boji o bronzové medaily im ale v ceste stál Vranov nad Topľou, kde hráva naša ďalšia trojica Džamba, Pjenčák, Pagáč. Košice boli v rozhodujúcom zápase nakoniec úspešnejšie a vybojovali bronz k čomu gratulujeme. Veríme, že chalani sa už nastavujú na finálový turnaj 3b HbL Východ do Trebišova. Tam sa chceme ukázať v čo najlepšom a najkvalitnejšom zložení, zabojovať a ukázať Bardejov v čo najlepšom svetle.
 
1. zápas
HBC Spartans Prešov – HBC Knights Bardejov 6:4
Góly: 3x Stanislav, 2x Ondria, Mendzif – Rusnák, Niščák, Spišák, Hric
 
Prvý zápas na tomto turnaji pre nás nezačal práve najlepšie. Súper sa dostal do vedenia 1:0, načo ešte svojím dôrazom pred bránou o pár minút stihol reagovať Spišák. Do konca prvej tretiny nám súper odskočil na stav 4:1. Cez prestávku sme si v kabíne povedali niekoľko vecí a to hlavne vyvarovať sa vylúčeniam, pretože súper skóroval najmä v presilových hrách. Aj keď nie so všetkými vylúčeniami sme sa stotožnili, ale aj o tom sú zápasy a nedá sa nato vyhovárať.
 
Do druhej tretiny sme naskočili s tým, že tento zápas nemôže skončiť takto a podarilo sa nám znížiť na 4:2. Ukázal sa hlavne Niščák svojím momentom prekvapenia. Keď namiesto rozohrávky volil prekvapivé nahodenie loptičky na brankára súpera a aj za pomoci prešovského obrancu loptička skončila v sieti. Na súpera sme začali vyvíjať tlak čoraz častejšie. Škoda, že sme nedokázali premeniť šance.
 
 
Pred treťou tretinou sme sa na striedačke bavili o tom, že tento súper je zdolateľný aj za zvyšných 12 minút. Na druhej strane nás stále mrzeli niektoré rozhodnutia rozhodcov, ktoré vytvárali zbytočnú nervozitu. V tretej tretine sa nám v priebehu 4 minút podarilo vyrovnať zápas na 4:4. Najprv sa ukázala výborná súhra dvojice Hric – Majer pred bránkou, kedy prvý z dvojice posielal loptičku za chrbát brankára. O pár sekúnd nato sa Rusnákovi otvoril priestor medzi obrancami a svojím pohybom „roztancoval“ brankára pričom vyrovnal na 4:4.
 
Cítili sme šancu, súper mal málo síl, bol nedôrazný a dopúšťal sa zákrokov, ktoré sa berú za fauly. V týchto prípadoch, ale bola výnimka. To vyvolalo nervozitu a naopak hráči Knights boli odmenení menšími v kombinácií s osobnými trestmi. Následná presilovka pre prešovský celok dopadla presne ako nemala. Súhra Mitra – Stanislav bola úspešná do tretice a prehrávali sme 5:4. Frustrácia z výkonu rozhodcu vyvolala ďalší osobný trest. Dokonca zápasu sme inkasovali ešte šiesty gól.
 
2. zápas
HOKEJBAL Prešov o.z. mládež – HBC Knights Bardejov 1:7
Góly: Bernát – 2x Majer, 2x Spišák, Niščák, Cifra, Rusnák
 
V druhom zápase kola sme si chceli napraviť chuť z prehry. Pred nami stála Prešovská mládež. Vedeli sme, že to nebude ľahký zápas. Chalani hrajú dosť nepríjemný hokejbal s taktikou osobnej obrany, kedy má súper čo robiť a ak chce hrať, musí byť stále v pohybe. V tomto zápase nám to padlo a výsledok bol jednoznačný. Ale mladí Prešovčania hrali zodpovedne aj za stavu 5:1, dokonca bojovali do posledných sekúnd zápasu.
 
Zápas otvoril Majer, ktorý potreboval pozbierať nejaké góly, aby vyhral strelca základnej časti. To sa mu aj podarilo a zavŕšil základnú časť so ziskom 10 gólov za druhým Mitrom (8 gólov). Taktiež skórovala aj obranná dvojica Cifra - Niščák, ktorá sa chcela revanšovať za osobné tresty z prvého zápasu. Niščák v súboji trafil nešťastne protihráča a bol mu udelený trest 2+10minút. Našťastie, súper je v poriadku. Dva góly pridal aj Spišák, ktorý sa nedávno oženil, čo mu z nášho pohľadu pomohlo. Úplnú bodku za gólovým predstavením Knights Bardejov pridal P. Rusnák. Musíme pochváliť aj brankárov z Prešova, tí odolávali celý zápas a predviedli zopár veľmi pekných zákrokov.
 
Základná časť je úspešne za nami a do play-off finálového turnaja, ktorý sa odohrá v Trebišove 12.6.2022, postupujeme z 3. miesta. Veríme, že nám všetci v Bardejove budete držať palce, aby sme to dotiahli čo najďalej.
(18:28, MG)
Diskusia
Pridať komentár