Hokejbalisti z dvoch stretnutí získali 4 body

7x
18. Október 2015

41. týždeň 3BPHbL z pohľadu HBC Knights Cactus Bardejov

HBC KNIGHTS CACTUS Bardejov.jpg

Spoločne zapózovali

 

Cez víkend v 41. týždni domáci „Knighti“ odohrali dve stretnutia, v ktorých si vybojovali 4 body.

27. 9. 2015 – 5. Kolo
HBC KNIGHTS CACTUS BJ - HBK KOŇARE 12:0 (2:0, 5:0, 5:0)

Góly: Grohoľ 3, Lukaček 3, Niščák 2, Rusnák 2, Pavúk, Ondeček
Vylúčenia: 0:4 naviac M.Krivda 10 min. OT
Využitá presilová hra: 1:0
Rozhodca: Francan

Zostava: R. Makara - Pavúk, Niščák, Baláž, Hažlinský - Rusnák, Spišák, Grohoľ - M. Makara, Tipul, Lukaček - Ondeček, Sloboda, Dolhý

V úvode sa domáci rytieri pomaly rozbiehali. Od začiatku sa zápas niesol v réžií Knightov a góly postupne pribúdali s časom. Aj keď zápas nepatril do kategórie atraktívnych, spestrili ho nové dresy HBC Knights Cactus Bardejov.

10. 10. 2015 Sobota – 7. kolo
HBC Bulls U17 - HBC Knights Cactus Bardejov
2:11 (0:3, 2:4, 0:4)

Góly: P. Šoltýs, Čirč - M.Makara 2, Ondeček 2, Dolhý 2, Kšonžek, Spišák, Rusnák, Lukaček, Bačo
Vylúčenia: 0:2
Bez využitia presilových hier
Rozhodcovia: A. Krivda, Bačovský

Zostava: R. Makara - Pavúk, Baláž, Niščák, Hažlinský - Rusnák, Spišák, Ondeček - M. Makara, Bačo, Lukaček - Sloboda, Dolhý, Kšonžek

cactus_final.jpg

Povinná jazda proti mladíkom sa vydarila a hráči si z chuti zastrieľali. Až osem hráčov sa dokázalo presadiť z trinásť-člennej hráčskej posádky, ktorá nastúpila do zápasu. Po prvej tretine sa črtal debakel, no v úvode druhej tretiny sa mladíci z Prešova dokázali dvakrát rýchlo presadiť a za stavu 3:2 sa už črtala dráma. Bleskurýchla odpoveď prišla z hokejky M. Makaru, ktorý nakopol domácich Knightov a tí v nasledujúcich troch striedaniach pridali rovnako tri góly, kde sa presadili všetky tri útoky a o zápase bolo už prakticky rozhodnuté. V tretej tretine sa výsledok už iba kozmeticky upravil a stretnutie sa dohrávalo v pokojnom tempe.

11. 10. 2015 Nedeľa – dohrávka 4. kola
HBC Tornado - HBC Knights Cactus Bardejov
5:4 sn. (1:1, 1:2, 2:1 - 1:0)

Góly: Kochan 2 (roz. sn.), Labanc, A. Krivda, M.Gulik - Niščak 3, M.Makara
Vylúčenia: 4:2 naviac M.Makara (BJ) 10 min. OT
Využitá presilová hra: 0:1
Rozhodcovia: Vrábel, Sála
Diváci: 56

Zostava: Zajac - Pavúk, Kšonžek, Hažlinský, Niščák - Rusnák, Spišák, Ondeček - Makara, Lukaček, Bačo - Sloboda, Dolhý, Hnát

„Zápas plný kontrastov,...“ aj takto by sa dal nazvať súboj vlaňajšieho vicemajstra s domácimi rytiermi. HBC Tornado sa po prehre (6:1) v úvode sezóny chcelo revanšovať, čo sa im aj čiastočne podarilo, keď domácich rytierov ozbíjali o dva body až v samostatných nájazdoch. Prvé dve tretiny boli vydarené z pohľadu domácich, aj keď v úvode rýchlo inkasovali, no réžia hry patrila hráčom HBC Knights Cactus Bardejov. Množstvo šancí, tlak v útoku a opatrná hra smerom dozadu zdobili domácich Knightov.

Góly sa dolovali ťažko a presadiť sa dokázali iba M. Niščák a M. Makara, ktorí taktiež hrávajú juniorskú hokejbalovú extraligu za HBC Ducks Košice. V tretej tretine Knighti nadviazali na skvelý výkon z prvých dvoch tretín a M. Niščák zaznamenal hattrick, keď zvyšoval na 4:2. Zo strany domácich to bolo v tretej tretine posledné slovo. Na rad prišla nervozita, strach z výsledku, zbytočné vylúčenia a aby toho nebolo málo, aj nešťastné a nepríjemné zranenie J. Pavúka, ktorý bohužiaľ nenastúpi do zápasov v jesennej časti.

HBC Tornado vycítilo svoju príležitosť a pevne sa jej chopilo. To čo domáci neskúsený tím budoval vyše dvoch tretín, to naopak skúsené Tornado zničilo v hodinu dvanástu, keď necelých päť minút pred koncom vsietilo kontaktný gól a minútu pred koncom v početnej výhode známej ako powerplay, vyrovnalo na 4:4 a domáci rytieri boli zrelí na uterák. Ako to už v 3B PHbL býva, na rad prišli samostatné nájazdy po 5 hráčov. V tejto „lotérií“ sa za domácich presadili J. Kšonžek, M. Makara a M. Lukaček. Rozhodnutie priniesla až ôsma séria, v ktorej domáci ťahali za kratší koniec a zo zápasu si odniesli iba jeden bod.

12096633_10153786949369391_8095361115285076663_n.jpg

Bardejovčania



(17:55, dd)

7. kolo.jpg

801
Diskusia
Pridať komentár