Futbalisti Bardejova mohli vyhrať v Košiciach, napokon získali bod

1918x
20. Máj 2022
V poslednom kole sa body delili
Bardejovčania v záverečnom kole iba remizovali 
 
Tak ako v závere minulej sezóne, aj v tejto sa dejú veci nevídané. Prvoligovú licenciu nedostala Sereď a tak Banská Bystrica, majúca hrať baráž, postúpila priamo.
 
Prvoligovú príslušnosť si zachoval aj druhý potencionálny účastník baráže Zlaté Moravce. V hre je ešte Senica. Tá licenciu tiež nedostala, ale voči rozhodnutiu podala odvolanie.
 
V poslednom kole sa malo rozhodnúť aj o vypadávajúcich. Isté je Námestovo a Bardejov. Družstvá na 14. a 15. mieste si však druholigovú príslušnosť pravdepodobne zachovajú. Otázne je ešte aj to, či všetci víťazi tretích líg budú mať záujem do druhej ligy postúpiť. Vyzerá to tak, že o účastníkoch budúceho ročníka prvej a druhej ligy sa opäť rozhodne (z časti už rozhodlo) nie na ihrisku, ale za zeleným stolom.
 
Domáci nastúpili bez svojho lídra Pačindu. Bolo to cítiť najmä smerom dopredu a tak Čikoš-Pavličko nemal v prvej časti hry vážnejšiu prácu. Prekvapivo strelecky lepší boli Partizáni.
 
 
Prvú strelu na bránu vyslali hostia, keď Ristovski vyprášil Šemrincove rukavice. Ristovski, podobne ako Keresteš v Košiciach hrávali. Panadič v 16. minúte nádherne vystrelil, ešte krajší zákrok predviedol Šemrinec.
 
O chvíľu neskôr Brenkus, z priameho kopu, napálil do brvna. Príležitosť mal aj Dopater, vracajúci sa obranca Košíc situáciu vyriešil. V závere prvého polčasu mohol aktívny Dopater poslať hostí do vedenia, gól však ani teraz nepadol. Domáci na Čikoš-Pavličkovu bránu nevystrelili ani raz, hosťom kazil radosť výborný košický brankár a tak sa polčas skončil bez gólov.
 
Bardejovčania počas tohto ligového ročníka dostali v prvom polčase 30 gólov, teraz si však s prehľadom zachovali čisté konto. V druhej časti hry zahrával Brenkus priamy kop a Šemrinec opäť skvele zasiahol. Trvalo len chvíľku a Adekuoroye, po Ristovského centri, konečne domáceho gólmana prekonal.
 
V 63. minúte musel zasiahnuť aj brankár hostí. Loptu vyrazil za bránkovú čiaru. Od 70. minúty hrali Bardejovčania presilovku, keď ihrisko po druhej žltej karte a následnej červenej musel opustiť Jonec. Presilovku hostia využili, keď sa Brenkus preštrikoval neistou obranou FC a nechytateľne zakončil.
 
Domáci vzápätí kontrovali a Ntuli strelil kontaktný gól. Po nasledujúcej strkanici pre bránou sa rozdávali žlté karty. O osude zápasu mohol rozhodnúť Ristovski, nastrelil len brániaceho Vasiľa.
 
V závere zápasu strieľal Keresteš. Šemrinec opäť svojich podržal. Posledná minúta bola už tradične pre Partizán kritická. Chyba v defenzíve a Gladiš vyrovnal na 2:2.
 
Partizáni sa pred zápasom v Košiciach posledný krát tešili z víťazstva v 19. kole (5.3.), keď doma zdolali Petržalku. Posledný bod získali v 21. kole (19.3.) keď rovnako doma remizovali s Dubnicou. Odvtedy nasledovala séria ôsmich zápasov bez zisku čo len jedného bodu. Ten získali až v poslednom zápase tohto ligového ročníka v Košiciach.
 
FC Košice - Partizán Bardejov BŠK 2:2 (0:0)
Góly: 82. Ntuli, 90. Gladiš - 62. Adekuoroye, 72. Brenkus.
Rozhodovali: Parilák, Perát, Pacák. ŽK: Guba, Jonec, Galovič, Šemrinec, Václav, Liener - Panadič, Cmiljanovič. ČK: Jonec (po 2 ŽK). 1045 divákov
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Čikoš-Pavličko – Adekuoroye, Cmiljanovič (87. D. Lukáč), Ristovski (89. M. Lukáč), Jurčišin, Župa, Dopater, Horváth, Brenkus, Keresteč, Panadič
(20:17, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár