VIDEO | Bardejovčanka Dagmar Liptáková si z Majstrovstiev Slovenska odniesla opäť zlato

1687x
20. Máj 2022
Zlatú medailu získala v oboch kategóriách 
Pozrite si našu videoreportáž 
 
Bardejovská fitnesska Dagmar Liptáková si na Majstrovstvách Slovenska v naturálnej kulturistike a fitness odniesla dve zlaté medaily. Tie boli nominačnými pretekmi na Majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia vo Florencii už o dva mesiace.
 
„Touto súťažou sa začal celý súťažný kolotoč. Už o dva týždne sa predstavím v Bratislave na Elite Tour súťaži, ktorá je medzinárodnou súťažou a získavajú sa na nej body do rankingu, a potom o ďalšie dva týždne je to medzinárodná súťaž v Maďarsku, no a potom je ten spomínaný svet v Taliansku,“ uviedla fitnesska Dagmar Liptáková.
 
Pripravuje sa už od zimy
 
„Prípravy sú dlhé, v podstate začalo to ešte niekedy v zime prípravou, ktorá plynule pokračovala do znižovania nejakých kalorických záležitostí a zmenou nejakých tréningových vecí, no a postupne sa to začalo rysovať,“ odpovedala Dagmar.
 
Dagmar Liptáková v strede 
Poďakovanie patrí sponzorom
 
„Ja by som sa touto cestou chcela veľmi pekne poďakovať sponzorovi, a tým bol pán Stanislav Soroka, ktorý mi pomohol finančne sa zabezpečiť k tejto súťaži, no a verím, že ešte nejaké tie plány budeme mať spoločné,“ poďakovala Dagmar.
 
Majstrovstvá Slovenska sa konali v Kulturparku Košice. Počet účastníkov na nominačných pretekoch bol hojný. Každá kategória mala svoje hodnotiace kritéria.
 
„Vo figúre sa hodnotí symetria, nejaké to svalstvo, tam tiež nemôže byť veľmi separované, lebo to by už bola vyššia kategória a tiež to nemôže byť veľmi zaliate, takže musí to byť tak akurát, aby to bolo na danú kategóriu,“ informovala Dagmar.
 
  O dva týždne sa predstaví v Bratislave na Elite Tour
 
Opýtali sme sa jej aj na finančnú podporu, ktorá je pri takýchto súťažiach veľmi náročná.
 
„Tento rok sú súťaže fakt finančne náročné, vzhľadom na to, že nie len samotná príprava ako napríklad potraviny a tieto veci, ktoré sú u mňa veľmi dôležité v príprave, ale taktiež aj čo sa týka štartovného nástreku a týchto vecí. Ja by som veľmi uvítala akúkoľvek pomoc od mesta,“ ozrejmila Dagmar.
 
Tí najlepší kulturisti získajú letenky do Las Vegas na Olympiu, ktorá bude vyvrcholením týchto súťaží.
(15:00, red)
Diskusia
Pridať komentár