Dagmar Liptáková sa predstaví na Majstrovstvách Slovenska

4111x
13. Máj 2022
Ciele má najvyššie
Dagmar Liptáková 
 
Bardejovčanka Dagmar Liptáková sa už počas víkendu predstaví na Majstrovstvách Slovenska, ktoré sa uskutočnia v metropole východu.
 
Úspešná fitnesska vo svojej kariére získala už množstvo ocenení a vysoké ciele má aj na týchto majstrovstvách.
 
„Príprava bola dlhá, v podstate celú zimu som mala objemovú prípravu a začiatkom roka sa pomaly menili tréningy a kalorický príjem. V závere celej prípravy som sa stihla ešte zúčastniť aj Majstrovstiev Slovenska v trojboji a tlaku na lavičke v Nitre, kde som vyhrala titul Majsterky Slovenska a vytvorila dva svetové rekordy,“ prezradila pre ahoj.tv Dagmar Liptáková.
 
Bardejovská rodáčka sa športu venuje už 24 rokov. Dostala sa k nemu až po vysokej škole, pričom začala armwrestlingom, neskôr presedlala na tlak na lavičke, kde získala viacero svetových i európskych titulov. Následné zdravotné problémy s platničkou musela riešiť operačne, čo dočasne pomohlo, no pred piatimi rokmi sa bolesti vrátili. Záver lekárov vtedy znel, že druhá operácia by znamenala úplnú invaliditu a žiadny šport.
 
 
Vtedy padlo rozhodnutie skúsiť to s fitness. Odvtedy stihla Dagmar vyhrať majstrovstvá sveta, získať zlato aj striebro na majstrovstvách Európy a stať sa absolútnou víťazkou Natural Olympie, ktorá sa konala v Las Vegas. V minulom roku zvíťazila na súťaži Night of Champions International v Maďarsku, kde ovládla kategóriu nad 35 rokov, aj celkové poradie. Na majstrovstvách sveta v naturálnom bodybuildingu v rumunskej Bukurešti získala striebro v amatérskej kategórii nad 35 rokov a bronz v celkovom poradí. Okrem vlastnej športovej kariéry, práce a dvoch detí sa po večeroch venuje aj trénerstvu.
 
 
„V sobotu sa v naturálnej kulturistike a fitness prestavím vo svojej tradičnej kategórii a to vo fitness figure a to v open aj nad 35 rokov. Cieľom je vybojovať čo najlepšie umiestnenie a ukázať sa v skvelej forme,“ pokračovala Liptáková.
 
Konkurencia v Košiciach bude veľká. „Dopredu nikdy neriešim, lebo každú súťažiaca môže prekvapiť. Viem o dvoch dievčatách, ale nikdy sme sa na pódiu ešte nestretli, takže sa necháme prekvapiť.“
 
Práve týmito majstrovstvami sa Dagmar Liptákovej začína kolotoč súťaží. „O dva týždne v Bratislave to bude Powerfit cup, čo je medzinárodná bodovacia súťaž. Následne v Maďarsku ďalšia súťaž a koncom júna Majstrovstvá sveta v francúzskej Florencii,“ dodala Dagmar Liptáková.
 
Veľké poďakovanie patrí všetkým sponzorom a podporovateľov, ktorí pri tejto úspešnej športovkyni z Bardejova stoja a samozrejme ak aj vy chcete prispieť, obráťte sa priamo na Dadu, ktorá vám poskytne ďalšie informácie.
(9:55, red) 
Diskusia
Pridať komentár