Druhý Bardejov zdolal po dráme prvé Nové Zámky

3x
16. Október 2015

V šlágri kola Bardejov víťazne

bj nz ahoj (2).JPG

Tréner Bardejova A. Tomko bol po zápase spokojný

Dnes (piatok, 16. októbra 2015) privítal HC 46 Bardejov v šlágri kola prvé Nové Zámky. Od začiatku duelu sa hral atraktívny hokej, ktorý sa zaplnenému obecenstvu musel páčiť. V ôsmej minúte sa oslabený Bardejov (chýbalo viacero hokejistov pre zdravotné problémy) ujal vedenia, keď sa presadil Kalinač. O niekoľko sekúnd však vyrovnával Podstavek a začínalo sa od znova.

Kto predpokladal, že sa bude hrať vyrovnaný zápas, myslel si správne. Hral sa útočný zápas, no šancí nebolo veľa. Oba celky sa zamerali na defenzívu a snažili sa vyrážať do protiútokov. V prvej dvadsaťminútovke ďalší gól nepadol.

V prostrednej časti hry, podobne ako v tej prvej, padli takisto dva góly. Najprv však v 22. minúte poslal hostí do vedenia Hegyi, Bardejovčania vyrovnávali po takmer polhodine hry, autorom gólu bol Šimčák. V ďalších minútach sa už nič zaujímavé neudialo. Za zmienku stálo minimum vylúčení, aj keď sa v bielych rukavičkách nehralo. V 49. minúte mohol Bemaco poslať do vedenia Šimčák, no namiesto prihrávky mohol strieľať. V závere sa zvyšovala agresivita hostí, prišli aj vylúčenia, no domáci to využili. Hrdinom stretnutia sa stal Gmitter, ktorý napriek tomu, že nastúpil s teplotou, v 53. minúte poslal domácich do vedenia. V ďalšom priebehu sa hostia snažili, no a ak sa už dostali k zakončeniu, skvelo zasiahol Sabol. V závere Nové Zámky odvolali brankára a Linet potvrdil výhru a uzavrel skóre na 4:2.

HC 46 Bardejov – HC Nové Zámky 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

Góly: Kalináč (Gmitter, Takáč), Šimčák (Valjent, Vaško), Gmitter (Kalináč), Linet - Podstavek (Bašič), Hegyi (Dubec, Koutník)

Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Sabol – Kalináč, Loydl, Gmitter, Takáč, Šimčák – Cútt, Valjent, Markuš, Všetečka, Solomonchak – Linet, Polaček, Vaško, Česelka, Mikolášek – Borecký

Tréner Bardejova Anton Tomko po zápase neskrýval spokojnosť: „Bol to veľmi dobrý zápas, hralo sa v nasadení, stav sa premieňal, išli sme do vedenia, potom sme prehrávali, tak vyrovnali. V tretej tretine sme čakali na chybu súpera. Mali sme aj čisté šance, ktoré sme nevyužili. Bol to veľmi kvalitný zápas na prvú ligu, obe mužstvá potvrdili, prečo sú hore v tabuľke. Máme problém so zostavou, dnes nastúpilo iba šestnásť hráčov.“

(20:35, red)

Diskusia
Pridať komentár