MŠK Iuventa Michalovce má novú športovú riaditeľku a trénera

925x
20. Apríl 2022
Novým trénerom Peter Kostka, športovou riaditeľkou Helena Aspridu
MŠK Iuventa príde o päť hráčok
 
Otázniky nad tým, kto nahradí Jana Beňadika na poste trénera MŠK Iuventa Michalovce a takisto aj vo funkcii športového riaditeľa sú vyriešené. Na utorkovej tlačovej konferencii prezident klubu Patrik Sabov predstavil nového trénera Petra Kostku, ako aj novú športovú riaditeľku, ktorou bude bývalá hráčka klubu Helena Aspridu. Bude tak prvou ženou na poste športového riaditeľa v najúspešnejšom ženskom klubovom tíme na Slovensku.
 
Už dlhšie bolo známe, že Jan Beňadik v Michalovciach na oboch postoch po sezóne končí. Aj preto sa čakalo, kto bude jeho nástupcom.
 
„Jano Beňadik je u nás štyri roky a tento čas je bez rodiny. Aj preto sme sa s ním dohodli, že po sezóne budeme hľadať nové mená na jeho posty. Na správnej rade v pondelok jedenásteho apríla som predstavil práve Petra Kostku a Helenu Aspridu. Po krátkej diskusii sme ich schválili ako nového trénera, respektíve športovú riaditeľku,“ poznamenal prezident MŠK Iuventa Michalovce Patrik Sabov, ktorý následne oboch predstavil.
 
„Prvýkrát v histórii bude našou športovou riaditeľkou žena. Helena Aspridu má za sebou úspešné pôsobenie v Česku, Francúzsku, či Rumunsku. Posledné dva roky je u nás. Som veľmi rád, že túto pozíciu prijala a som o tom presvedčený, že naplní svoje, aj naše očakávania. Čo sa týka trénera, uvažovali sme nad slovenským, ale aj zahraničným trénerom. Nakoniec sme sa rozhodli ísť slovenskou cestou a naša voľba padla na Petra Kostku. Rozhodujúcim dôvodom, prečo sme sa rozhodli práve pre neho, bol osobný rozhovor v našej aréne s ním. Stále sa chceme orientovať na mládež, no nechceme poľaviť ani z našich cieľov,“ pokračuje Patrik Sabov.
 
 Peter Kostka, nový tréner športového klubu
 
K novému trénerovi ešte dodal. „Ide o mladého trénera, no všetci veríme, že by to mohlo správne zapadnúť. Peter Kostka má za sebou výsledky, či už v ŠKP Bratislava, alebo v Novom Veselí, s ktorým sa dostal do finále Českého pohára. Už pred dvoma, či troma rokmi sme ho chceli k nášmu dorastu. Vtedy uprednostnil práve Nové Veselí, teraz sme sa už dohodli.“
 
Nový kormidelník Iuventy Peter Kostka sa na výzvu v podobe vedenia historicky najúspešnejšieho ženského hádzanárskeho tímu na Slovensku teší.
 
“Nesmierne si vážim dôveru, ktorá bola zo strany klubu do mňa vložená. Je pre mňa obrovskou cťou trénovať najlepším tím v Čechách a na Slovensku a je obrovskou výzvou nadviazať na úspechy, ktorý michalovská hádzaná v minulosti, ako aj v aktuálnej sezóne dosiahla. Som presvedčený, že poctivou prácou sa nám na tieto úspechy podarí nadviazať,” uviedol 38-ročný tréner.
 
Päť hráčok na odchode
 
Káder michalovskej Iuventy počas leta prejde takisto výraznými zmenami. Už teraz je jasné, že v ňom skončí päť hráčok – slovenské reprezentantky Marianna Rebičová, Adriana Holejová, Vladimíra Bajčiová, Nikoleta Trúnkovú, ako aj Čiernohorka Ivana Godečová.
 
„Na ich miesta samozrejme hľadáme adekvátne náhrady. Káder chceme posilniť zhruba štyrmi hráčkami, ďalších päť, alebo šesť sa zapojí do prvého tímu z nášho dorastu. S ostatnými hráčkami prvého tímu sme dohodnutí na ich ďalšom pôsobení u nás,“ zdôrazňuje prezident MŠK Iuventa.
 
Iuvente má čo vracať, nový post je pre ňu obrovská výzva
 
Helena Aspridu mala byť v tejto sezóne jednou z ťahúňok Michalovčaniek pri cesta za troma trofejami. Na jeseň sa jej však obnovilo zranenie kolena a preto sa rozhodla ukončiť kariéru. Aj ďalšiu časť svojho života sa rozhodla spojiť bývalá česká reprezentantka s pôsobením na Zemplíne.
 
„Ja to beriem ako obrovskú výzvu a obrovskú šanca pre mňa. Máloktorému športovcovi sa podarí takto rýchlo po ukončení kariéry získať takúto funkciu. Ponuku od klubu si veľmi vážim. Nechala som si samozrejme nejaký čas na rozmyslenie. Sama ale cítim, že som klubu nebola schopná splatiť to, čo odo mňa ako hráčky očakávali. Nerada odchádzam od rozrobenej práce a verím, že budem schopná dôveru klubu splatiť, nie už na ihrisku, ale mimo neho,“ povedala od júla nová športová riaditeľka michalovskej Iuventy.
 
 Bývalá hráčka klubu sa stala športovou trénerkou MŠK Iuventa
 
Slovo o novom trénerovi a novej športovej riaditeľke
 
Peter Kostka sa narodil 2. októbra 1983 v Bratislave, kde aj hádzanársky pôsobil. Najskôr ako hráč, potom aj ako tréner. Trénoval mládežnícke celky „policajtov“, potom aj mužov. Aktuálne vedie mužov TJ Sokol Nové Veselí, ktorých doviedol v tejto sezóne do finále Českého pohára. Predtým sa s ŠK Bratislava tešil aj z titulu majstra Slovenska pri starších a mladších dorastencoch.
 
O deväť rokov mladšia Aspridu úspešne pôsobila v Baníku Most, DHC Sokol Poruba, francúzskych Stela Saint – Maur, Cercle Dijon Bourgogne, či rumunskom CS Minaur Baia Mare. Bola bývalou reprezentantkou Českej republiky, zúčastnila sa dvoch majstrovstiev Európy a jedného svetového šampionátu. V sezóne 2012/13 sa stala víťazkou Challenge Cupu, trikrát bola majsterkou Česka, dvakrát víťazkou Českého pohára a raz sa jej podarilo triumfovať vo WHIL.
(9:00, red) 
Diskusia
Pridať komentár