Bardejovskí hokejbalisti odštartovali novú sezónu, získali prvé body

2450x
05. Apríl 2022
Na úvod získali štyri body
Bardejovčania odštartovali novú sezónu víťazstvom 
 
V závere marca odštartovala hokejbalová sezóna pod hlavičkou 3b HbL VÝCHOD už s novým formátom ligy, ktorý sa hrá formou turnajov. Cestuje sa po ihriskách všetkých tímov v lige.
 
1. zápas HBC Knights Bardejov – HBC Avion Košice 5:1 (góly: 3xMajer, Spišák, Gmitter - Dubas)
 
Do prvého zápasu novej sezóny vstúpili Bardejovčania úspešne, keď gólové predstavenie režíroval Richard Majer.
 
„Od Košíc sme už pred zápasom očakávali, že to nebude príjemný súper. Ich mladí a rýchli hráči majú potenciál. Preto nás výsledok a efektivita streľby teší. Môže nás mrzieť gól, ktorý sme dostali v závere zápasu, kedy náš brankár Ľuboš Krochta mohol dosiahnuť „shot-out“, no vďaka malému nedorozumeniu v rohu ihriska mu chlapci z Košíc nedopriali exkluzívny vstup do novej sezóny,“ uviedol Matúš Gmitter.
 
2. zápas HBC Knights Bardejov – HBC Assassins Prešov 1:3 (góly: Rusnák – 2xKoma, Valošek)
 
Druhý zápas sa už niesol v réžii súpera. Assassins majú výborný a kvalitný káder, čo sme Bardejovčania rýchlo uvedomili. Zápas bol náročný pre obe mužstvá. Hralo sa dynamicky, z jednej strany na druhú.
 
„Mužstvo Assassins si vedelo vytvoriť viac gólových príležitostí, preto sa nemôžeme čudovať, že viedli 0:2. Pár minút do konca zápasu sme sa rozhodli odvolať brankára, čo prinieslo úspech. Za stavu 1:2 sme znova pred koncom zápasu skúsili hru bez brankára, no v druhom prípade sme neboli úspešní a inkasovali sme gól do prázdnej brány. Zápas bol pre diváka určite atraktívny, no mohlo padnúť viac gólov na oboch stranách,“ takto okomentoval druhý duel M. Gmitter.
 
3. zápas HBK Senators Trebišov – HBC Knights Bardejov 3:2 (góly: Habovčík, Dudáš, Jožiov r. nájazd – 2xMajer)
 
V treťom zápase čakal HBC známy súper z Trebišova. Zápasy proti tomuto tímu majú vždy niečo do seba a divák vidí tvrdý hokejbal.
 
„V tomto zápase sme mali viacero presilových hier, v ktorých sme sa nedokázali presadiť.Trebišov hral svoju klasickú defenzívnu hru s jednoduchým vyhodením loptičky za polovicu. Nebolo vôbec ľahké preniknúť do pásma súpera. Hra na brejky Trebišovu vychádzala a tak vedenie 2:0 hovorilo o jasnom zápase. V závere sme sa však dokázali prebudiť a svojou bojovnosťou vyrovnať zápas na 2:2. V prípade remízy, podľa pravidiel, nasledujú trestné strieľania. V týchto sme ťahali za kratší koniec, kedy sme z troch možných pokusov premenili len jeden,“ povedal Gmitter po zápase s Trebišovom.
 
Prvé kolo hodnotí Matúš Gmitter
 
Prvé kolo by sme všeobecne zhodnotili pozitívne. Z možných deviatich bodov sme získali štyri. V tabuľke sme na treťom mieste a na 1. miesto strácame dva body. Prvé zápasy nám ukázali naše nedostatky a to, na čom musíme popracovať a čo musíme zlepšiť. V našej zostave chýbali hráči, ktorí sú pre nás kľúčoví. Niektorí majú ešte zápasy v extralige za Košice a Vranov nad Topľou alebo sú z pracovných dôvodov odcestovaní, prípadne zranení. Nám to umožnilo do zápasov nasadiť našich mladých chlapcov (16 rokov), ktorí zažili prvú takúto seniorskú konfrontáciu na ligovej úrovni.
(9:22, r, MG)
Diskusia
Pridať komentár