Dobrí susedia

1435x
04. Apríl 2022
Pomoc utečencom z Ukrajiny v okrese Bardejov 
 
Komunitná nadácia Bardejov s finančnou podporou fi. KAMAX Fasteners, s.r.o. vyhlasuje Program Rýchlych grantov – Dobrí susedia - na pomoc vojnovým utečencom z Ukrajiny v okrese Bardejov.
 
Cieľom programu je podpora aktivít zameraných na viacstrannú pomoc vojnovým utečencom z Ukrajiny počas ich dočasného pobytu v okrese Bardejov. Podpora jedného projektu je obmedzená finančnou čiastkou max. 500,-€,
 
Spoluúčasť na financovaní projektu zo strany žiadateľa je min. 10% z projektu. Udelenie grantu je podmienené osobnou konzultáciou s pracovníkom KNBJ.
 
Uzávierka predkladania projektov: priebežne, až do vyčerpania finančných prostriedkov získaných na tento účel.
 
Trvanie jednotlivých projektov: max. 5 mesiacov od schválenia projektu.
 
 
PREDKLADATEĽOM projektu môžu byť:
- Občania, alebo neformálne skupiny občanov,
- Mimovládne neziskové organizácie (MNO s právnou subjektivitou), napr. občianske združenia,
- Inštitúcie zriadené samosprávou (napr. školy a pod. ),
- Cirkevné inštitúcie.
 
Zisková – podnikateľská organizácia nemôže byť žiadateľom o grant.
 
GRANTY SÚ URČENÉ NA: Krátkodobé aktivity, ktoré zmiernia negatívne dopady presídlenia sa a straty sociálnych väzieb cieľovej skupiny, prispejú k zabezpečeniu jej základných životných potrieb a napomôžu jednotlivcom i skupinám sa integrovať do spoločnosti/ komunity.
 
Preferované projektové náklady: nevyhnutné dopravné náklady spojené so zabezpečovaním deklarovaných potrieb a plánovaných aktivít v projekte, nákup voľno-predajných liekov a zdravotníckych potrieb, základných predmetov osobnej spotreby, náklady na aktivity a služby zamerané na zmiernenie tráum a inklúziu do komunity, škôl, na pracovný trh a pod.
 
GRANTY NIE SÚ URČENÉ NA: Hradenie investičných nákladov (renovácia, rekonštrukcia, výstavba),
Honorár pre koordinátorov projektu,
Spätné financovanie projektov,
 
KRITÉRIÁ udelenia grantu: miera prínosu aktivít projektu pre cieľovú skupinu, konzultácia s pracovníkom KNBJ, počet zapojených aktivistov, dobrovoľníkov kvalita vypracovaného projektu, reálnosť rozpočtu.
 
Formulár žiadosti o grant a táto výzva sú prístupné na www.knbj.sk. Žiadatelia môžu získať podrobnejšie grantové podmienky pre vyhlásený program a konzultovať svoje zámery v kancelárii KNBJ (Radničné námestie 21,1.posch.,č.dverí 7) v pracovných dňoch od 9:30 do 16:00 hod., alebo mailom na knbj@bardejov.sk, resp. tel.: 0907 972 763.
(20:11, Ing. Jozef Jarina Správca Komunitnej nadácie Bardejov)
Diskusia
Pridať komentár